У Ющенка з'явилася нова мрія на 500 мільйонів

Четвер, 10 листопада 2005, 20:03

Президент Віктор Ющенко обіцяє, що державні банки запровадять державну програму з будівництва молодіжного житла.

Про це Ющенко заявив під час спілкування зі студентами в ефірі чотирьох каналів.

"На цей рік програма молодіжного кредитування виглядає таким чином: в бюджеті передбачено 139 мільйонів, з яких 86 чи 89 мільйонів уже освоєно. Сьогодні 53 тисячі у відповідному державному фонді на черзі стоїть молодих сімей і молодих одиноких людей", - зазначив Ющенко.

"По цьому фонду під 3% річних відбувається фінансування цих програм, або тілом кредиту по кошторисній оцінці тих чи інших квартир з відповідними нормативами площі на одну людину. Це найбільше фінансування за всю історію України", - додав президент.

"Зараз ми вносимо зміни до бюджету цього року, де 500 мільйонів гривень даємо в статутний капітал двох державних банків з метою підтримання окремих програм. Ощадний банк віднині береться за формування і реалізацію державної програми щодо будівництва молодіжного житла", - повідомив президент.

"Моя мета - сформувати у 2006 році через відповідні інституційні зміни у державних і комерційних банках національну програму по забезпеченню житла всіх без винятку, але особливо молодих людей", - зазначив Ющенко.

Відповідаючи на питання однієї зі студенток, хто оплатить її навчання за кордоном, Ющенко повідомив, що в Україні завершується підготовка впровадження програми "Україна - вікно в Європу", що передбачає навчання декількох тисяч українських студентів у закордонних вузах.

За словами Ющенка, будуть сформовані списки студентів і вузів, які візьмуть участь в цьому процесі.

Він також не погодився з негативною оцінкою студентами приєднання України до Болонського процесу.

"Є речі очевидні, до яких слід прагнути. До 2010 року Європа повинна мати об’єднаний освітній простір, де буде адаптований кожен диплом", - сказав Ющенко.

"Є висока міграція і це право людини обирати (де працювати)", - додав президент.

Водночас він висловився на підтримку студентського самоврядування у вузах і пообіцяв підписати указ, який регулюватиме його принципи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування