Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко привезе компрометуючі Кучму платіжки

П'ятниця, 11 листопада 2005, 09:57

Лідер партії "Громада" Павло Лазаренко заявляє, що володіє документами, які підтверджують фінансування передвиборчої кампанії Леоніда Кучми в 1999 році.

Про це він заявив в ефірі телеканала "Інтер" у четвер увечері.

"У 1997 році почалася виборча кампанія Кучма-2 1999 року. Було фінансування. Я як прем'єр-міністр повинен був, як говорять по-народному, "доводити план до двору" кожній комерційній структурі. У мене всі платіжні доручення, куди перераховувалися гроші, як йшло фінансування", - сказав він.

Він також уточнив, що в нього є "платіжні доручення, які у квітні, березні, травні 1997 року перераховувалися на компанії, підконтрольні пану Кучмі, величезні суми грошей".

"Будучи в Україні, я ці всі документи передам у Верховну Раду комісії, що буде цим займатися. Тобто реальним людям, які бажають установити правду", - відзначив Лазаренко.

На питання, чи не є ці заяви політичним шантажем, з метою одержати сприяння в його поверненні в Україну, Лазаренко сказав:

"Литвин (спікер Верховної Ради) може зробити запит від імені Верховної Ради в Сенат і Конгрес США, і ті зобов'яжуть офіс генерального прокурора США передати ті документи, що були передані мною. Я передав усі платіжні доручення, вони всі знаходяться у Вашингтоні", - сказав він.

На питання, чому в Україні звучать заяви про те, що повернення Лазаренка допоможе розкрити справи про корупцію, убивство Георгія Гонгадзе й інші, Лазаренко відповів:

"Я напевно один із трьох, крім Бакая, Волкова, хто найбільшою мірою знає Леоніда Даниловича (Кучму). Стільки знаю, що мені іноді не по собі, як я дотепер ще живу на цьому світі. Я занадто багато знаю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування