Росіяни таки купили мобільник "Привату", з ними будуть судитися

П'ятниця, 11 листопада 2005, 10:00

Російська компанія "ВимпелКом" купила 100% акцій українського оператора мобільного зв'язку компанії "Українські радіосистеми" (мережа WellCOM) за 231,3 млн. доларів.

Про це Українським новинам повідомило інформоване джерело.

З його слів, угода відбулася в ніч на п'ятницю, гроші вже перераховані, й "ВимпелКом" одержав акції.

Прес-служба "ВимпелКому" повідомила, що ціна угоди включає вартість придбання акцій оператора 206,5 млн. доларів плюс витрати в розмірі 24,8 млн., яких зазнав WellCOM, попередньо схвалені "ВимпелКомом" за згодою позачергових зборів акціонерів.

"ВимпелКом" також прийняв на себе зобов'язання із заборгованості оператора в розмірі близько 23,5 млн. доларів (включаючи 22,8 млн., покладених афілійованої компанії продавців).

Відповідно до повідомлення, після завершення придбання WellCOM компанія Ericsson викупить наявне обладнання оператора за 52,6 млн. доларів і надалі WellCOM придбає в компанії обладнання й послуги на суму 200 млн. доларів з метою розвитку своєї мережі протягом наступних 3 років.

Ця угода - частина спільної угоди, за умовами якої група компаній "ВимпелКом"має намір закупити обладнання й послуги в Ericsson на суму 500 млн. доларів.

"У результаті цієї угоди ми зможемо модернізувати мережі УРС із використанням новітнього обладнання, а також скоротити відпочатку запланований обсяг інвестицій у будівництво мережі УРС до 2007 року", - заявив генеральний директор "ВимпелКому" Олександр Ізосимов.

У повідомленні також сказано, що керівництво "ВимпелКому" продовжувало переговори з норвезькою Telenor про придбання українського оператора, однак Telenor не відмовився від своїх намірів почати судовий розгляд для визнання придбання WellCOM недійсним.

Водночас норвезька Telenor, яка заперечує проти виходу ВАТ "Вимпелком" на ринок України шляхом покупки ЗАТ "Українські радіосистеми" (УРС), "може почати юридичні кроки" для скасування угоди, заявив представник Telenor Даг Мелгаард, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, між російською "Альфа Телеком", що входить у групу "Альфа", і норвезькою Telenor існує конфлікт, пов'язаний з купівлею акцій WellCOM "ВимпелКомом", у якому Telenor належать 26,6% акцій, "Альфа Груп" - 32,9%.

Зокрема, "Альфа Груп" ініціювала купівлю, але Telenor виступив проти придбання WellCOM.

"Українські радіосистеми" контролюють компанії, які пов’язані з групою "Приват".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування