Кінах візьме на себе "прослушку" і спецзв’язок

П'ятниця, 11 листопада 2005, 10:41

Секретар РНБО Анатолій Кінах виступає за посилення інформаційної безпеки в державі та проти незаконного прослуховування громадян.

Про це він повідомив журналістам у п’ятницю, зазначивши, що РНБО готове розробити комплекс пропозицій для забезпечення захисту прав людини в питанні спеціального конфіденційного зв'язку.

Кінах також пропонує виробити "ефективний механізм громадського контролю в цій сфері", повідомляє прес-служба РНБО.

На переконання секретаря Радбезу, указ президента "Про додержання прав людини під час проведення оперативно-слідчих операцій" є "першим серйозним кроком у створенні дієвої системи гарантування конституційних прав громадян".

Кінах повідомив, що питання стратегії посилення інформаційної безпеки розглядатиметься на окремому засіданні РНБО, яке відбудеться у першому кварталі 2006 року.

Секретар РНБО також підкреслив нагальність якісного та комплексного реформування вітчизняних правоохоронних органів.

Коментуючи реформу, він зазначив на першочерговій необхідності реформування МВС, зокрема, зміни статусу внутрішніх військ України, створення національної гвардії України з чіткими повноваженнями на основі захисту прав людини, розмежування функцій прокуратури від слідчих функцій.

Кінах також поінформував, що міжвідомча комісія з питань реформування правоохоронних органів надасть концептуальні засади реформи президенту протягом листопада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування