Американці хочуть викупити в Роднянського його "1+1"

П'ятниця, 11 листопада 2005, 11:17

Корпорація Сеntаl Меdіа Еntеrрrіsеs (CME) запропонувала викупити 40% акцій телекомпанії "Студія 1+1", що належать співвласникам телеканалу Борису Фуксману і голові ради директорів телеканалу Олександру Роднянському.

Про це Фуксман розповів Комерсант-Україна.

Таким чином, корпорація СМЕ хоче довести до 100% свою частку в другому за величиною телеканалі України.

Однак, відзначає "Комерсант", планам корпорації може перешкодити співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський, який подав позов проти Олександра Роднянського і СМЕ з вимогою визнати право власності на 70% акцій "Студії 1+1".

На думку експертів, законні підстави для доказу свого права на телеканал у Коломойського відсутні, відзначає видання.

"З Коломойським був підписаний протокол про наміри, що не може вважатися угодою. Однак і заборона СМЕ, оформлена тільки у вигляді його офіційних листів до Коломойського і чинних акціонерів компанії, що не можуть враховуватися українським законодавством",– заявив Фуксман. Виконавчий директор СМЕ Марина Вільямс не стала коментувати судовий розгляд, пославшись на щільний робочий графік.

Видання нагадує, що CME, скориставшись правом "першої руки", заборонила співвласникам 40% частки продавати її групі "Приват".

Переговори про продаж своєї частки на телеканалі співвласники вели з березня цього року. Як заявляв Фуксман, з укладанням угоди сторони повинні були визначитися у вересні. Однак уже наприкінці серпня CME заявила, що не дозволяє партнерам продавати частку телеканалу. Тоді пан Коломойський запропонував за 40% телеканалу $100 млн.

Тепер співвласник "Привату" має намір через суд домогтися визнання угоди дійсною. Для цього він подав позов у Печерський суд Києва 14 жовтня. Перше засідання суду мало відбутися в четвер, але не відбулося через хворобу судді і перенесене на 22 листопада.

ТОВ "ТРК 'Студія 1+1'" мовить на другому загальнонаціональному каналі українського телебачення (УТ-2). За даними дослідницької компанії GFK-USM, середня аудиторія телеканалу за I півріччя 2005 року склала 20,27%. Доходи каналу за I квартал 2005 року склали $14,36 млн. За оцінками експертів, частка на телерекламному ринку в 2004 році – 35%.

По 20% часток телеканалу належить голові ради директорів Олександру Роднянському і через українську компанію "Інтер-медіа" директорові німецької компанії Innova-Film Борису Фуксману. Наразі CME реєструє в Україні компанію UMS для управління 60% частки каналу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування