Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма контролював втечу Лазаренка за кордон

П'ятниця, 11 листопада 2005, 11:39

Лідер партії "Громада" Павло Лазаренко називає себе "середньої руки" бізнесменом.

Про це він заявив в інтерв'ю на телеканалі "Інтер" у четвер увечері.

"Можна сказати, що я в міру заможна людина. Абсолютно в міру, як середньої руки бізнесмен. От я представник середнього бізнесу – у мене немає ні фабрик, ні заводів, абсолютно нічого немає", - заявив Лазаренко.

Він також заявив, що його бізнес станом на 1995 рік приносив "близько мільйона гривень на рік".

Він також відзначив, що до 1995 року був "успішною і заможною людиною ".

"Я зустрівся з Леонідом Даниловичем. Я розповів про свій бізнес. Ніякого секрету з цього не було. Уже так перетрусити, як перетрусили мене і мої компанії, неможливо. За 6 років перевірили усе, що неможливо перевірити", - сказав він.

Лазаренко також розповів, що після приходу в Кабмін, він не працював у бізнесі, але "залишився пасивним акціонером" і зберіг компанії. Він також пояснив, що законодавство в 90-тих роках це йому дозволяло.

Він також розповів, що в 1998 році оточенням президента Кучми йому була поставлена умова: "Виїдеш - ми тобі дамо спокій. Не виїдеш – ти не будеш жити".

"Я не зламався, ні. Але тоді поступили абсолютно чіткі прямі розмови – у тебе діти. 2 січня 1999 року я і син поверталиись з Кривого Рогу, син їхав у першій машині, була спровокована автокатастрофа", - розповів він.

"Син після тяжкої аварії потрапив одразу в лікарню. З найтяжчими наслідками. На другий день мені дзвоник – давай зустрінемося. Ми зустрілися – у тебе ще є дочка. Кажу: їду", - розповів Лазаренко.

Він також розповів, що коли він виїжджав, його провели з Києва в Дніпропетровськ.

"Машина супроводу була – заступника міністра внутрішніх справ. Провели в аеропорт. Поставили штампік, подзвонили Леоніду Даниловичу (Кучмі): він летить, чартерний рейс. І я полетів. Як би я міг по-іншому полетіти? Мене провели, щоб я нікуди не втік, не залишився в Україні. Випхали", - розповів Лазаренко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...