Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюку дозволили називатись "трудовиком" і одразу заборонили

П'ятниця, 11 листопада 2005, 13:48

Апеляційний суд Полтавської області задовольнив апеляційні скарги члена політичної ради "Трудової України" Миколи Княжицького й депутата Валерія Коновалюка, дозволивши Коновалюку виступати від імені партії "Трудова Україна".

Про це сказано в ухвалі суду від 8 листопада, повідомляють Українські новини.

Відповідно до ухвали, суд відмовив Княжицькому в задоволенні поданого ним раніше позову, що передбачав заборону Коновалюку як лідеру партії представляти її інтереси, проводити політради й з'їзди.

5 жовтня цей позов було задоволено, а ухвалою Жовтневого районного суду від 7 жовтня це рішення було скасовано як передчасне.

При цьому представник Княжицького оскаржив ухвалу суду від 7 жовтня й просив її скасувати, а представник Коновалюка, у свою чергу, оскаржив і просив скасувати ухвалу від 5 жовтня.

Суд розглянув подані апеляції й вирішив, що забезпечення позову шляхом заборони керувати партією "Трудова Україна" є по суті втручанням у діяльність партії, що заборонено законом.

На цих підставах суд визнав за потрібне відмовити в задоволенні заяви про забезпечення позову.

Водночас голова "Трудової України" Володимир Сівкович стверджує, що розповсюджена Коновалюком інформація про визнання його легітимним керівником партії, "не відповідає дійсності і є брехливою".

За його словами, Апеляційний суд задовольнив прохання Княжицького про скасування незаконного рішення Жовтневого райсуду Полтави і відмовився розглядати справу по суті.

"Таким чином, суд не стверджував, що колишній член партії Коновалюк є її головою", - сказано в повідомленні прес-служби "Трудової України".

Як заявив Княжицький, основним предметом його судового позову було оскарження намірів Полтавської обласної парторганізації взяти участь у незаконних зборах 8 жовтня 2005 року під керівництвом Коновалюка.

"Ще до рішення суду Полтавська організація відмовилася від цього наміру і не брала участі в тих зборах. Тому відмова суду розглянути справу не має жодних правових наслідків для виключеного з партії Коновалюка", - йдеться також у повідомленні.

Як відомо, на з'їзді, що пройшов 8 жовтня, "Трудова Україна" (Коновалюка) виключила Сівковича, Княжицького, Олександру Кужель і Дмитра Табачника зі своїх лав.

З'їзд "Трудової України", що пройшов 23 вересня в Києві, виключив з партії її лідера Коновалюка й обрав головою партії Сівковича.

Коновалюк тоді заявив про нелегітимність цього з'їзду й просив Шевченківський районний суд Києва визнати недійсною постанову про скликання 23 вересня з'їзду партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...