Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи хочуть звільнити Пинзеника за свої гріхи

П'ятниця, 11 листопада 2005, 14:58

Компартія заявляє, що проголосувала за законопроект, який ліквідував верхню планку підвищення пенсій для депутатів, оскільки там же було прописано підвищення пенсій для афганців і інвалідів праці.

Про це говориться в заяві, поширеній прес-службою КПУ в п’ятницю.

Партія поклала провину за своє голосування на "провокаційні дії" міністра фінансів Віктора Пинзеника.

Як говориться в повідомленні КПУ, міністр, представляючи у Верховній Раді законопроекти, "навмисне поєднав у єдиний пакет законопроектів пенсійного забезпечення різні категорії пенсіонерів: ветеранів війни, афганців, інвалідів праці, чорнобильців і державних службовців, серед яких народні депутати".

"Своєю єзуїтською махінацією цей "комбінатор", спираючись на пропрезидентську і проурядову більшість, виніс для голосування у Верховній Раді пакет, не давши можливості фракції комуністів розглянути кожен законопроект окремо", - відзначається в заяві.

"Провокація правонаціоналістичних сил привела до того, що фракція КПУ вимушено проголосувала "за", тому що не могла піти проти збільшення пенсій учасникам війни, чорнобильцям, афганцям і іншим нужденним категоріям громадян", - стверджують комуністи.

"Спекулюючи на голосуванні у пакеті законопроектів, у ЗМІ почалася ціла компанія з дискредитації Компартії, що з кожним днем, напередодні виборів, має усе більшу підтримку в трудящих", - говориться в повідомленні.

КПУ заявляє, що уже внесла на розгляд Верховної Ради проект закону про обмеження пенсій держслужбовцям, у першу чергу, депутатам, працівникам прокуратури, суддям.

Також партія виступає за звільнення міністра фінансів Пинзеника.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування