Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров хоче, щоб губернатори ліквідувати "конверти"

П'ятниця, 11 листопада 2005, 17:35

На черговому засіданні Кабінету міністрів в п'ятницю обговорюється проект бюджету на 2006 рік.

Про це повідомив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, відкриваючи засідання уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Основне питання в нас сьогодні - питання про держбюджет (на 2006 рік). Хотів би повідомити, що доопрацьовано програму соціально-економічного розвитку України на 2006 рік і враховані зауваження, зроблені президентом і головою Верховної Ради України", - повідомив Єхануров.

При цьому він відзначив, що дискусії членів уряду прийнятні тільки до прийняття рішень. "Якщо рішення прийняте, то існує єдине рішення Кабінету міністрів", - підкреслив прем'єр.

Глава уряду відзначив, що зараз йде робота з бюджетним комітетом Верховної Ради. Зокрема, повідомив Єхануров, у понеділок відбудеться чергова нарада членів уряду і бюджетного комітету.

За словами прем'єра, проект держбюджету-2006 буде розглянутий у парламенті в другому читанні у вівторок. При цьому він рекомендував міністру фінансів Віктору Пинзенику, якщо бюджет буде проголосований у другому читанні, вже в середу представити цей документ громадськості.

Прем'єр також відзначив, що серед проблемних питань бюджету - істотний дефіцит Пенсійного фонду.

"Хочу підкреслити, що є дефіцит бюджету Пенсійного фонду цього року і є близько 20 млрд. грн. його дефіциту в наступному році", - сказав він. При цьому прем'єр завірив, що на хід виплати пенсій наявність дефіциту ПФ не вплине.

"Наше завдання зараз - здійснити всі заходи, які дозволили б нам не в 2008 році виправити стан, до якого була доведена ситуація в Пенсійному фонді цього року, а значно раніше", - сказав Єхануров.

Разом з тим він відзначив, що головним завданням уряду є боротьба з "тіньовими зарплатами". У зв'язку з цим він підкреслив, що уряд приступає "до серйозної роботи з "виведення зарплати з тіні". За його словами, основну масу роботи в цьому плані повинні виконати глави обладміністрацій.

У засіданні уряду також беруть участь депутати і голова ради НБУ Валерій Геєць. Проект держбюджету-2006 депутати прийняли в першому читанні 1 листопаду 270 голосами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування