Луценко пропонує Ющенку дати Тимошенко "законне друге місце"

П'ятниця, 11 листопада 2005, 20:04

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сподівається, що святкування річниці помаранчевої революції не перетвориться на свято "прямої демократії".

Про це він сказав в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"На сцену, передусім, зобов’язані піднятися всі ті, хто рік тому обіцяв прозвітувати про виконання своїх обіцянок. До своїх співгромадян управі звернутися кожен серйозний політик, причетний до тієї перемоги".

"Люди хочуть почути і Президента, і Тимошенко. Якось забулося, що вона була неможлива без Мороза і Кінаха. Їм, напевно, теж є що сказати", - зазначив Луценко.

"Не хотілося б, щоб ті, хто прийде туди, зібралися тільки для того, щоб одного освистати, іншого викупати в оваціях. Майдан повинен почути різні точки зору. А волевиявлення відбудеться на виборах", - зазначив він.

Водночас Луценко сумнівається, що головні політики прийдуть на Майдан разом: "За час нетривалої роботи в МВС я занадто багато дізнався і занадто багато навчився, щоб вірити в казки. Хоча іноді щиро хочеться дива".

Водночас міністр висловив переконання, що "ні мадам Вітренко, ні громадянин Корчинський цього заходу не зірвуть".

"Напевно, спочатку на сцену вийде одна команда, потім друга, третя, четверта. А на закінчення має виступити президент", - припустив він.

Говорячи про слова, які має сказати президент, Луценко допустив, що він має попросити "відтворити єдину помаранчеву команду, сформувати єдиний виборчий список "Нашої України" і БЮТ, а Юлії Володимирівні посісти в ньому законне друге місце".

"Шановна Юліє Володимирівно, після перемоги на виборах кандидатуру прем’єра визначу я. Без хоч там якихось таємних угод і публічних ультиматумів. Якщо ми думаємо про майбутнє країни, в ім’я якого тут 17 днів стояли мільйони наших співгромадян, давайте забудемо про особисті амбіції", - процитував свій варіант промови президента Луценко.

Окрім цього в промові, на думку міністра, мають бути і такі слова: "Шановний Олександре Олександровичу, я впевнений, що ми підемо паралельними курсами до однієї мети. Я закликаю вас ще раз перемогти комуністів, щоб уся країна переконалася: у країні є демократія не тільки справа, а й зліва".

"Шановні друзі! Революція дала нам можливість багато що змінити. Цією можливістю ми скористалися вкрай слабо. Але нам є чим пишатися. Той, хто плаче про зраду ідеалів Майдану, нехай на секунду уявить, що перед нами стоїть уряд Януковича у всій його красі, а на Банковій сидить Кучма", - сказав міністр.

"Але ми не змогли зробити все, що обіцяли. Ми не виконали обіцяного навіть наполовину. Ідеали демократії ще доведеться стверджувати і захищати", - додав Луценко від імені президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News