Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЦЕНКО ЧУВ, ЩО КУЧМУ СУДИЛИ ЗА ВБИВСТВО ГОНГАДЗЕ І ВИПРАВДАЛИ

П'ятниця, 11 листопада 2005, 20:24

Міністерство внутрішніх справ завершує перевірку в справі по фонду Леоніда Кучми, і в разі отримання підтвердження висуне звинувачення.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Я ж як міністр внутрішніх справ робив і роблю все від мене залежне для настання юридичної відповідальності стосовно цього громадянина".

"Кучма був вищою посадовою особою. Тому більшість питань, пов’язаних із розслідуванням його діяльності, перебуває у віданні прокуратури. Проте справа про несплату податків при створенні його добродійного фонду - у нашому провадженні", - зазначив міністр.

За його словами, йдеться про 20 мільйонів гривень.

"Пан Кучма, як я підозрюю, ніколи не цікавився податками. Гроші в його фонд перераховувалися з рахунків офшорних компаній, за якими стоять практично всі олігархічні сім’ї України. Податки з цих сум, природно, не платилися. Коли я по телевізору спостерігаю, як добродійник Кучма врочисто вручає чергові п’ять комп’ютерів, мене бере злість", - зазначив Луценко.

За його словами, зараз розслідування "наближається до фінішу".

"Після того як ми одержимо необхідні довідки з КРУ, МВС пред’явить відповідні обвинувачення. Напевно, це дрібниця порівняно з усім тим, що накоїли в країні за його особистою участю. Однак дана справа - це та дещиця, яку особисто я можу й обов’язково постараюся зробити для Леоніда Даниловича", - сказав він.

Що стосується справи Гонгадзе, то Луценко вважає, що Кучма вже поніс відповідальність.

"Посмертна записка Юрія Кравченка, який поклав провину за свою смерть на цього пана та його оточення - то є політичний вирок. Після цього будь-яка людина позбавляється морального права красуватися на телеекранах і роздавати коментарі з будь-якого приводу", - зазначив він.

Однак Луценко не дав гарантій, що буде доведена причетність Кучми до вбивства Гонгадзе.

"Ви знаєте, у мене виникли непевні побоювання, що в Леоніда Даниловича є охоронна грамота. За неперевіреною інформацією, екс-президент має на руках судове рішення, згідно з яким він визнається непричетним до викрадення та вбивства Георгія", - зазначив Луценко.

"Нібито ще до революції люди Кучми ініціювали відповідний судовий розгляд, щоб убезпечити себе в майбутньому", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування