Луценко думає, що Тимошенко боїться потрапити під слідство за дії в кріслі прем’єра

П'ятниця, 11 листопада 2005, 20:53
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підозрює, що Юлія Тимошенко хоче унеможливити розслідуванню її дій на посаді прем'єра.

Про це Луценко сказав у інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи заяву Тимошенко про перевірку МВС списання боргів ЄЕСУ.

"Мені здається, заяви, які звучали із вуст Юлії Володимирівни, мають цілком конкретну мету. Вона хоче запобігти можливим розслідуванням її діяльності не тільки на посту глави ЄЕСУ, а й на посту глави уряду", - сказав Луценко.

Він додав, що МВС протягом двох тижнів вивчало матеріали і не виявили правових підстав для порушення кримінальної справи, оскільки гроші списані за рішенням Вищого господарського суду.

"Наскільки це рішення є законним - запитання до прокуратури, це її прерогатива. Про результати цієї перевірки я особисто доповідав прем’єру Тимошенко", - сказав Луценко.

Міністр також висловив здивування, що Вищий господарський суд почав займатися цим питанням на другий день після інавгурації Ющенка.

"Він раптово і спішно списав 5 млрд. боргів, із яких 2,7 млрд. припадали на частку ЄЕСУ. Вибачте, але навіть Микола Азаров, який теж любив фокуси зі списанням, не дозволяв собі подібних масштабів", - додав Луценко.

За його словами, тоді генпрокурор Святослав Піскун заявив, що подав апеляцію у Верховний суд, наполягаючи на скасуванні цього рішення.

Луценко також повідомив, що під час прем’єрства Тимошенко МВС перевіряло діяльність групи чиновників, які мали стосунок до завезення тростинового цукру-сирцю.

"Працівники нашого відомства підозрюють організаторів операції у скоєнні серйозного економічного злочину. Імовірно державі було завдано збитку на суму 300 млн. грн.", - сказав він.

"Оскільки учасниками операції були посадовці, матеріали для можливого порушення справи було передано в Генпрокуратуру. Про це я також інформував Юлію Володимирівну, і не почув у відповідь жодних претензій", - зазначив Луценко.

"Ми ж одразу домовилися: працюємо спільно, чесно, прозоро, і тільки на благо України", - сказав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News