Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз піде на вибори з замороженою п'ятіркою

П'ятниця, 11 листопада 2005, 21:08

Лідер Соцпартії Олександр Мороз запропонує з'їздові затвердити до першої п'ятірки передвиборчого списку Мороза, Валентину Семенюк, Юрія Луценка, Івана Сподаренка або Івана Бокого, Сергія Червонописького.

Про це Мороз повідомив у п'ятницю ввечері на прес-конференції в Сімферополі.

Крім того, за його словами, 6-м номером у списку буде запропоновано затвердити Йосипа Вінського.

Як відомо, в 2002 у першу п'ятірку СПУ ввійшли Мороз, Бокий, Луценко, Семенюк і Сподаренко, а Вінський так само був шостим.

Відповідаючи на питання, чи збирається глава МВС Луценко у випадку включення його в першу п'ятірку, відповідно до закону, піти у відпустку, Мороз відзначив, що всі нинішні міністри-соціалісти будуть виконувати виборче законодавство.

Відповідаючи на питання журналістів, чи має намір він домагатися посади спікера в майбутньому парламенті, лідер СПУ підкреслив: "Я не будую конкретні плани в такій якості".

"Для мене важливо, щоб була дуже впливова фракція в парламенті, щоб вона могла реально впливати на формування складу уряду і на здійснення внутрішньої і зовнішньої політики. Я думаю, що ми будемо мати для цього можливості", - додав він.

Мороз також заявив, що СПУ не має наміру використовувати тему розслідування убивства Георгія Гонгадзе для розбудови своєї виборчої кампанії.

Відповідаючи на питання журналістів, чи будуть політичні сили використовувати якось у виборчій кампанії записи Миколи Мельниченка, Мороз підкреслив: "Ми не збираємося цю тему розвивати якимсь чином. Мене особисто цікавить, насамперед, справа Гонгадзе. Вона повинна бути доведена до кінця, і люди повинні одержати оцінку".

"Мені дорікають конкуренти по політичній кампанії, що ми намагаємося спекулювати на темі Гонгадзе, будуючи на цьому виборчу кампанію. У нас зовсім інша концепція, але ця справа повинна бути доведена до кінця", - сказав він.

Мороз також сказав, що в СПУ не обговорювалося питання включення Мельниченка у виборчий список партії. У 2002 він був 15 номером списку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...