Ющенко погодився, що усунувся і плететься в хвості

Субота, 12 листопада 2005, 10:23

Президент Віктор Ющенко підтримав вимогу учасників з'їзду "Народного Союзу Наша Україна" внести зміни до складу політради партії.

Про це президент заявив, звертаючись до учасників з'їзду у суботу.

Перед цим представник ужгородської обласної організації висловив критику на адресу членів політради Петра Порошенка, Миколи Мартиненка, Олександра Тертьякова, які стали фігурантами корупційного скандалу.

Він також звинуватив керівництво НСНУ в тому, що "партія усунулась від активної позиції в політичному процесі і плететься у хвості політичних подій, а її керівники розуміють партію як придаток до влади".

"Не за таку партію ми голосували, не про таку партію говорив президент", - зазначив партієць, поставивши вимогу внести до порядку денного питання про недовіру політраді партії.

У свою чергу президент зазначив, що "поділяє тези виступаючого". "Цей з'їзд – елемент істини. І треба відверто сказати, що не все є чорним і білим. Я не хочу, щоб ви так легко опускали голови і я можу вас запевнити, що жодного злочину проти нації ми не вчинили", - наголосив Ющенко.

"Ми не відмовились від жодного девізу, що був проголошений на Майдані, і лише наша сила зі своїми партнерами здатна реалізовувати девізи Майдану", - сказав він.

"Є певні неоднозначності і проблеми, і я прошу внести до порядку денного питання про новий склад політради", - звернувся Ющенко до президії.

В розданому порядку денному цей пункт значився як "Внесення змін до складу політради".

До президії, яка була обрана на початку з'їзду, увійшли президент, прем'єр Юрій Єхануров, голова ради партії Роман Безсмертний, голова виконкому партії Микола Катеринчук та голова КРУ Михайло Полянчич.

Загалом у з'їзді бере участь 1324 делегати, 53 представники інших партій та 305 представників ЗМІ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування