Яценюк вивів формулу, якою задобрить інвесторів

Субота, 12 листопада 2005, 11:47

Вирішення спірних питань між державою та інвесторами, що працювали у Вільних економічних зонах і на Територіях пріоритетного розвитку, можливе шляхом укладення мирових угод.

Про це сказав журналістам міністр економіки Арсеній Яценюк у суботу.

"Ми вважаємо, що немає необхідності вносити зміни в чинне законодавство, є відповідний процесуальний закон, який може врегулювати суперечки між державою та інвесторами шляхом укладення мирової угоди", - зазначив він.

За словами Яценюка, Мінекономіки підготувало юридичну формулу, за якою, як передбачається, відбуватиметься укладення мирових угод.

При цьому міністр зазначив, що застосування подібних меморандумів стане можливим "після того, як президент дасть добро".

Міністр економіки повідомив, що в понеділок у президента відбудеться нарада, "присвячена одній компанії, яка найбільш страждає від скасування ВЕЗ". Як зазначив Яценюк, йдеться про "реальну компанію, яка дійсно інвестувала великі кошти в економіку України".

За його словами, Мінекономіки вже підготувало проект постанови про безмитне ввезення сировини для виробництва продукції, яка йде на експорт. Міністр економіки спрогнозував, що дана постанова може бути прийнята урядом вже на наступному тижні.

Президент Віктор Ющенко на цьому тижні заявив про відтік інвестицій в чотирьох регіонах України в результаті ліквідації тут Вільних економічних зон і Територій пріоритетного розвитку.

За словами президента, ліквідація ВЕЗ і ТПР "була останньою краплею, щоб сформувати негативні відносини між владою і бізнесом".

В Україні існує 11 ВЕЗ і 9 територій пріоритетного розвитку.

У березні Верховна Рада прийняла запропоновану Кабміном зміну до Бюджету 2005 року, якою, зокрема, скасувала пільги, раніше надані для ВЕЗ і ТПР.

Міністр фінансів тоді пояснив необхідність таких дій тим, що рівень інвестицій у ВЕЗ і ТПР становить 11,5% від усіх інвестицій до України, а інвестиційні зобов'язання виконані лише на декількох підприємствах.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...