Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченка точно висунуть на мера Києва

Субота, 12 листопада 2005, 12:00

Партія "Єдність" має намір висунути кандидатуру діючого міського голови Києва Олександра Омельченка на посаду мера столиці в 2006 році.

Таке рішення прийняте на спільному засіданні президії центральної ради "Єдності" і ради столичного відділення партії 11 листопада.

"Детально проаналізувавши ділові, моральні і політичні якості тих, хто вже заявив про своє бажання балотуватися в мери Києва, ми прийшли до єдиної думки - наша партія буде висувати на цю посаду кандидатуру нинішнього міського голови Олександра Омельченка, незалежно від його партійності", - говориться в повідомленні прес-служби "Єдності".

Партія у своєму зверненні відзначає, що "зростаючий добробут киян, багаторічне лідерство Києва серед регіонів держави дає Омельченку моральне право знову очолити столичну владу".

Як повідомлялося, днями сам Омельченко заявив, що визначиться з питанням своєї участі у виборах столичного мера до початку виборчої кампанії. "До 26 листопада, коли стартує передвиборна кампанія, ще є час подумати...", - сказав він.

Омельченко очолив Київську міську державну адміністрацію в 1996 році, у 1999 році обраний міським головою Києва. Переобирався на цю посаду в 2002 році. З березня 2005 року є членом президії ради партії "Народний союз "Наша Україна".

Партія "Єдність" зареєстрована 4 лютого 2000 року. Омельченко очолив партію в 2001 році. З червня 2005 року виконує обов'язки голови партії Володимир Яловий (секретар Київської міськради).

У січні 2002 року для участі в парламентських виборах був створений очолюваний київським міським головою блок "Єдність", що набрав 1.09% голосів виборців.

У 2004 році "Єдність" висунула Омельченка кандидатом у президенти України. За нього проголосували 0,48% виборців.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування