Порошенко готовий піти, але боїться, що партію знімуть з виборів

Субота, 12 листопада 2005, 15:26

Петро Порошенко готовий залишити всі керівні посади в "Народному Союзі Наша Україна", але не вийде з партії.

Про це він заявив, виступаючи перед учасниками з'їзду НСНУ перед початком рейтинового голосування по зміні політради партії.

"Порошенко готовий відійти. Я виконаю будь-яку вимогу, яку мені поставить керівник виборчого штабу... Якщо Порошенко заважає, він піде з керівних посад, але не вийде з партії і буде з президентом", - сказав він.

Порошенко також засудив дії людей, які спробували вчинити розкол в партії, організувавши зміну політради. Він попередив, що через невиписану процедуру її зміни, в партії можуть виникнути проблеми і її можуть зняти з виборів.

"Дорогенькі, з'їзд партійний і дії партії в виборчому часі – це абсолютно різні речі. І тут потрібно менше демократії чи профанації, якою зараз збираються зайнятися. Коли три чверті людей не знає, за кого буде голосувати. І це все виключно для того, щоб прибрати п'ять осіб з ради", - зазначив Порошенко.

"Ви можете це зробити, але на перемогу вийти ви не зможете", - сказав він.

"Сумно від того, що робиться в залі, і я зроблю все, щоб не було розколу в партії. Наш рейтинг падає не через Безсмертного чи Порошенка, Зварича чи Мартиненка, а через те, що ми нічого не робимо для перемоги. ", - зазначив Порошенко.

Водночас він висловився за те, що список партії має очолити Юрій Єхануров. "Я слухаю і чую президента – список має очолити Юрій Іванович Єхануров", - сказав він.

Порошенко подякував президенту за те, що той дав йому "найкращі миті життя, коли всі разом стояли на Майдані".

"Тоді ми всі були разом. Ті, хто стояли в фуфайці й ті хто стояли в пальто від Gucci, і ніщо нас не роз'єднувало. Ми вірили в перемогу і вірили одне одному. На жаль, зараз цього немає", - наголосив Порошенко.

Він також відзначив, що тоді партійці готові були 24 години на добу працювати на перемогу партії, а зараз такої роботи немає.

Водночас Порошенко визнав частину вини і за собою, що НСНУ втратило довіру серед людей.

Разом з тим, він ще раз наголосив і подякував президенту за те, що той у четвер заявив, що ні в СБУ, ні в прокуратурі, ні в інших правоохоронних органах немає доказів про злочини, скоєні людьми, які обвинувачені в корупційному скандалі.

Виступ Порошенка розпочинався зі свисту однопартійців, а закінчувався оплесками, які тривали кілька хвилин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування