Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко викрив партійні номерки, і згадав про ванну і заводик

Субота, 12 листопада 2005, 16:53

Євген Червоненко заявляє про те, що на з'їзді "Народного Союзу Наша Україна" роздаються карточки, на яких вказані номери людей, за яких не потрібно голосувати під час обрання політради.

Про це він заявив, виступаючи на з'їзді партії.

“Я, Червоненко Євген Альфредович, 45 років, буду казати правду і тільки правду, як робив останні роки. Мені нізащо червоніти. Я буду казати правду, навіть якщо це стане кінцем моєї політичної кар’єри. Мені боляче бачити весь цей цирк, який я спостерігаю сьогодні. Я знаю, що роздані номерки, кого викреслювати”, - зазначив Червоненко.

Він не назвав імена людей, за яких просять не голосувати, лише зазначивши, що його в цьому списку немає. “Мене там нема, мене начебто вирішили залишити в раді, але хай виключають”, - сказав він.

“Я вам кажу одне, в середині партії йде боротьба за владу - хто кому буде Рабиновичем... Але зрозумійте одне, в усьому цивілізованому суді поки твою вину не доведено, ти чистий перед законом”, - додав Червоненко, протестуючи проти виключення з ради партії людей, обвинувачених в корупції.

“Чому ми живемо в сталінську епоху? Що це за 1937 рік з цим рейтинговим голосуванням? Я повторюю, ось список, в ньому 27 номерів відзначили, і це в основному люди з керівництва. Там мої друзі, недрузі. Я залишився, але я не хочу так жити”, - зазначив він.

Серед кандидатів на виключення з ради Червоненко згадав ялтинського депутата Чабанова, перед яким вибачився за те, що “заразив його ідеєю”.

“Я пішов з теплої ванної Кучми, куди мене звали. І Бакай казав: “Ти що ідіот, візьми свічковий заводик”. Я хотів створити країну, де рівні правила, а не де кіндер-сюрпризи розповідають (порядок денний)”, - сказав Червоненко, звертаючись до ужгородського представника, який закликав виключити з політради так званих “корупціонерів”.

Червоненко заявив про готовність відповідати за кожний свій вчинок, але висловив незгоду з багатьма рішеннями.

“Я пішов з уряду – я розумію, я потрапив під обвал, але чи чув хтось звинувачення проти Червоненка. Я питаю того красномовного борця з олігархами, ви мене в Мукачевому пам’ятаєте? Коли три пістолети стояли? Ви питали мене, я олігарх чи ні. Який я олігарх? Я топ-менеджер, я керував бізнесом і успішно, тому з голоду не подохну”, - додав Червоненко.

Він також спростував звинувачення екс-голови СБУ Олександра Турчинова про те, що він незаконно здав в оренду потужності Іллічівського порту. “Мого підпису там нема, договір між портом і найбільшою російською контейнерною компанією”, - наголосив він.

Червоненко також не погодився з відставкою Зенка Афтаназіва, який керував “Укрзалізницею”.

“Я керував безпекою Ющенка і робив це щиро. Моя біда, що я не зрозумів, що політика – це черга зрад. Люди добрі, розкрийте очі – ми підвели президента тим, що не змогли всі бути сильними і змінити ситуацію”, - звернувся до з’їзду Червоненко.

“А може, це й не наша вина. За один рік такі очікування не робляться. Після першого переляку пішов наступ. Міліціонери, прокурори... В Севастополі працює за прокурора Галюк, який нас допитував, коли Ющенко залишився на сцені один. А сьогодні шукають яхту, на яку я мав нещастя зайти на сто грам”, - зазначив він, пояснюючи намагання дискредитувати нову команду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування