Червоненко каже, що за його пістолет тепер кличуть на допит

Субота, 12 листопада 2005, 17:39

Екс-міністра транспорту Євгена Червоненка хочуть допитати про його начебто погрозу пістолетом під час подій у жовтні 2003 року, які завершилися зривом з’їзду “Нашої України” в Донецьку.

Як Червоненко розповів журналістам, кілька днів тому йому подзвонив слідчій лінійного відділу внутрішніх справ в аеропорту Донецька.

“Він сказав, що я маю дати покази, чому я (30 жовтня 2003 року) піднявся на вишку управління польотами і дістав пістолет, як я про це розповів у одному інтерв’ю”, - сказав Червоненко.

Він нагадав, що тоді до Донецька цим літаком прямували 18 народних депутатів, серед яких був і брат чинного президента Петро Ющенко. "Їм тоді не давали дозвіл на посадку”, розповів Червоненко.

Як відомо, тоді донецька влада всілякими засобами намагалася зірвати з’їзд “Нашої України”. Під час тих подій Червоненко з пістолетом, зареєстрованим на нього, піднявся у центр управління польотами, поставив вимогу посадити цей літак і в підсумку домігся свого.

За словами Червоненка, якби він не наполіг на посадці літака, все могло завершитися трагедією.

“І тепер я маю дати покази, тому що інакше може бути порушена карна справа”, - сказав Червоненка.

“Я відповів (слідчому): тоді залучайте плівки переговорів під час цих подій. Льотчик казав, що немає палива, що в Луганську літак також не можна посадити, бо там ожеледиця і туман. І йому все одно давалася команда не садити літак”, - сказав Червоненко.

“Я готовий іти до тюрми за цей випадок”, - емоційно сказав Червоненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News