Дріжчаний попросив Медведька розібратися з полковником

Субота, 12 листопада 2005, 18:24

Голова Служби безпеки Ігор Дріжчаний відкидає обвинувачення в здійсненні будь-яких протиправних дій, висунуті відставним полковником СБУ Валентином Крижанівським у п'ятницю.

Як повідомила "Українській правді" прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, у суботу Дріжчаний звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з заявою, де просить провести ретельну перевірку оприлюднених Крижанівським фактів з метою з'ясування мотивів та обставин розповсюдження неправдивої інформації.

На думку Дріжчаного, дії, спрямовані на дискредитацію голови СБУ, мають на меті перешкоджання його службовій діяльності й розкриттю ряду тяжких злочинів. Він також не виключає політичної мотивації акції, спрямованої на дискредитацію влади.

Глава спецслужби також заявив, що очолюване ним відомство й він особисто будуть сприяти будь-якій перевірці, що буде проводитися у зв'язку з поширенням згаданої інформації.

Коментуючи інформацію про замах на життя Крижанівського, який начебто відбувся одразу після його прес-конференції у п'ятницю, глава СБУ висловився за необхідність порушення за цим фактом кримінальної справи, розслідування якої дасть відповідь на всі питання, пов'язані з цією подією.

СБУ також наголошує, що Крижанівський не є співробітником Служби безпеки. За словами Остапенко, він був відсторонений від роботи ще понад рік тому і звільнений з лав СБУ на початку літа цього року.

Як повідомлялося, 11 листопада на прес-конференції Крижанівський звинуватив Дріжчаного у причетності до незаконної поставки в Китай гафнію, спроби заволодіти 435 млн. дол. з рахунків екс-прем'єра Павла Лазаренка і спробі ліквідації генерала СБУ Валерія Кравченка, який працював при Посольстві України в Німеччині.

Пізніше з'явилися повідомлення, що одразу після прес-конференції в п’ятницю, на Крижанівського було здійснено замах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...