Ющенко розповів, ким ніколи не були українці

Субота, 12 листопада 2005, 19:05

Президент Віктор Ющенко сподівається, що сліди отруєння назавжди зникнуть з його обличчя.

Про це він сказав у радіозверненні до українського народу, присвяченому стану вітчизняної медицини, яке транслювалося у суботу.

"Вірю, що настане день, коли я прокинуся повністю здоровим і з обличчя зникнуть страшні згадки про діоксин", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що президент США Франклін Рузвельт, який сімдесят років тому ввів традицію радіозвернень, був прикутий до інвалідного візка, але залишився в історії одним із найуспішніших американських лідерів.

"Необхідна мужність, аби служити інтересам нації", - процитував Ющенко слова Рузвельта.

"Ті, хто хотів мене отруїти, насправді зробили мене сильнішим. Бо тепер я знаю справжню ціну життя, усвідомлюю, що таке страждання. І готовий кожною своєю клітиною служити своєму народові", - зазначив він.

Ющенко також повідомив, що віднині бере під свою особливу увагу боротьбу зі СНІДом, раком, туберкульозом, хворобами серця і крові.

За словами президента, у 2006 році стартують чотири національні програми по боротьбі з цими недугами. Буде відкрито спеціалізовані Національні центри, які візьмуть на себе координаційні функції.

У кожному районному центрі вже наступного року буде відкрито кабінет анонімного безкоштовного обстеження на ВІЛ/СНІД, а в кожному обласному центрі буде обладнано 20 ліжок для лікування хворих на СНІД, зазначив Ющенко.

На його думку, Україні також потрібен сучасний опіковий центр. "Такий, як я бачив у Бостоні, де відвідував нашу маленьку героїню Настю Овчар", - додав Ющенко.

Він також висловився за розвиток сімейної медицини. Особливу увагу президент також має намір приділити медицині на селі.

За його словами, найближчим часом вийде Указ президента про реформу в галузі медицини.

Він також звернувся до кожного громадянина з закликом за здоровий спосіб життя. "Українці ніколи не були пияками. Фізична сила, моральний дух, віра і духовність – це були первинні цінності наших дідів і прадідів. А ми їх достойні сини", - сказав Ющенко.

"Рік тому в моєму плані дій я визначив здоров’я нації головним пріоритетом. У цьому напрямку ми вже зробили перші важливі кроки", - вважає президент.

Він відзначив, що було збільшено фінансування галузі. "У 2006 році додамо ще півмільярда. Значна частина цих коштів піде на реанімацію медицини на селі. Але це тільки початок структурних змін", - завершив своє звернення Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News