Луценко не чекає Лазаренка і звільнив би Ківалова

Неділя, 13 листопада 2005, 17:04

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сумнівається, що екс-прем'єр Павло Лазаренко повернеться в Україну до виборів 2006 року.

Про це він сказав у суботу в Одесі, повідомляє "5 канал".

"Я думаю, що Павло Іванович не повернеться до виборів в Україну, але буде дуже активно домагатися створення фракції своєї політичної сили в Дніпропетровськом обласній раді", - сказав Луценко.

"Втім, це його законне право, а юридична оцінка його дій перебуває вже не в руках міліції, а в руках прокуратури", - додав міністр.

Крім того, Луценко висловив думку, що ректор Одеської національної юридичної академії Сергій Ківалов повинен залишити свою посаду, оскільки під час перебування його головою Центральної виборчої комісії була допущена фальсифікація результатів виборів 2004 року.

"Я вважаю, що людина, яка займається підготовкою майбутніх юристів для незалежної України, на яку впала тінь підозри, не має права займати таку посаду", - цитує міністра "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що Верховний суд України визнав фальсифікацію другого туру виборів минулого року.

Разом з тим, за словами Луценка, у ході фінансової перевірки Одеської юракадемії з боку Ківалова ніяких порушень не виявлено.

"Протягом декількох років він був почесним президентом академії й не підписував ніяких фінансових і господарських документів", - відзначив міністр.

Відносно дочки Ківалова Тетяни, якій інкримінується незаконна приватизації земельної ділянки в Києві, Луценко заявив, що міліція не займається переслідуванням осіб за сімейною ознакою.

"Зараз ця справа розслідується, і про його результати громадськість буде повідомлена", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...