Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плачков проситиме "не бити дуже сильно"?

Понеділок, 14 листопада 2005, 09:41

У понеділок у Києві розпочинається другий раунд переговорів з питань паливно-енергетичного комплексу у форматі міждержавних груп.

Головною темою переговорів міністра промисловості та енергетики Росії Віктора Христенка з міністром палива та енергетики України Іваном Плачковим і представниками НАК "Нафтогазу" стане питання транзиту й поставок російського газу.

Сторони планують підбити підсумки усього попереднього переговорного процесу, повідомляє "Німецька хвиля".

Хоча голова правління НАК "Нафтогазу" Олексій Івченко раніше заявляв, що візит Христенка має узгодити суто міжурядові питання, а між самим "Нафтогазом" і "Газпромом" нині жодних проблем нема, експерти прогнозують, що переговори будуть складними.

Україна наполягає на збереженні в 2006 році чинних умов постачання й транзиту російського газу. Росія ж зайняла жорстку позицію й прагне з наступного року підняти ціну до європейського рівня та перейти на грошову оплату транзиту.

На думку експерта центру "Кейс-Україна" Віталія Ваврищука, "Україна змушена буде погодитися на поступове збільшення цін на імпортний газ".

Економіст зазначає: "Головне, щоб перехід на розрахунки за світовими цінами не був дуже різким, оскільки це занадто сильно вдарить по виробництву".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...