Партія Ющенка визначить п’ятірку фокус-групами?

Понеділок, 14 листопада 2005, 10:28

Член ради партії "Народний союз Наша Україна" Роман Зварич не вважає, що питання очолення Віктором Ющенком списку партії на виборах не є принциповим

На питання, хто очолить першу п’ятірку, Зварич в коментарі журналістам припустив, що "може бути кілька варіантів".

"Може бути навіть Віктор Андрійович. Але це не є стратегічне питання з точки зору виборчої технології. Це є виключно тактичне питання, так само як формування складу першої п'ятірки", - сказав він.

Він не став називати інші прізвища кандидатів до першої п'ятірки, крім Ющенка і Єханурова , пославшись на те, що треба провести відповідні фокус-групи.

"Це мають бути прізвища, які викликають дуже позитивні емоції з різних причин, позитивне ставлення до партії, що може викликати певне уособлення в очах виборця", - додав Зварич.

Водночас він не виключив появу в списку партії Віталія Кличка. "Може, звичайно (опинитися в п'ятірці), але я не хотів би переходити на зірок. Моя думка, що треба формувати першу п'ятірку як політичну", - сказав він.

На питання, чи потраплять до списку ті, кого звинуватили в корупції, Зварич здивувався і запитав: "Ви чуєте себе? Ви говорите про те, що звинувачували когось в корупції. Я вас тепер запитаю, чи для того, щоб вони були в списку, їм треба довести, що вони не верблюд".

Зварич також не виключає блокування з Блоком Тимошенко щодо окремих питань після виборів до Верховної Ради.

"Блокування завжди можливе. Давайте будемо реалістами. Я прекрасно розумію, що десь на якомусь етапі доведеться з Юлією Володимирівною домовлятися, можливо, навіть блокуватися щодо якихось питань, можливо, навіть блокуватися щодо уряду в контексті нових змін до Конституції. Щодо майбутнього блоку, то Зварич нагадав про створення координаційної групи 4 партій (НСНУ, ПППУ, КУН та Руху).

"Скріплені підписи ще двох політичних сил (УНП, ПРП), які просили вважати себе спостерігачем, вони ще не прийняли для себе остаточне рішення. А інші вже для себе визначилися. Це не обмежує коло осіб, з якими проводимо консультації, які можуть перерости в переговори", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування