Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку хочуть зменшити зарплату

Понеділок, 14 листопада 2005, 11:49

Верховна Рада скасувала рішення про підняття зарплат депутатам і вирішила повернути їх до рівня, встановленого до 1 вересня 2005 року.

Про це журналістам повідомив член СДПУ(о) Нестор Шуфрич, зазначивши, що таке рішення було прийнято у понеділок на погоджувальній раді керівників груп і фракцій.

За словами Шуфрича, таке рішення є остаточним і не потребує голосування у сесійній залі.

Він також зазначив, що від понеділка зарплата депутатів становитиме близько 4 тисяч гривень разом з доплатами, а не 16 тисяч, як це було з вересня.

Шуфрич також сказав, що депутати вимагатимуть також зниження зарплат урядовців, працівників секретаріату президента, президента і прем’єр-міністра.

"Ми зробили перший крок - обмежили зарплати народним депутатам. І сподіваємося, що відповідним чином відреагує і уряд. Якщо ні, ми приймемо відповідний закон, яким зобов’яжемо їх встановити зарплату, яка має бути адекватною мінімальній зарплаті і середній по Україні", - зазначив Шуфрич.

Водночас голова бюджетного комітету Людмила Супрун сказала, що збільшення зарплат високопосадовцям було ініціативою уряду.

"Кабмін спровокував підвищення зарплат і обговорення в суспільстві, перекинувши таким чином з хворої голови на здорову", - сказала вона.

За словами Супрун, депутати ухвалили рекомендації уряду привести у відповідність зарплати високопосадовців до середніх зарплат, "скажімо, у промисловості і в країні".

"Вакханалія із зарплатами в країні повинна бути завершена... Якщо не ліквідувати деякі з президентських указів під грифом "таємно", то наприклад, судді будуть отримувати до 75 тисяч гривень", - сказала Супрун, додавши, що це більше, ніж в Америці.

Він також повідомив, що на погоджувальній раді було ухвалено рішення про створення слідчої комісії з вивчення фактів нападів на працівників ЗМІ і, зокрема, фактів підпалу і тиску на братів Арфушів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування