Безсмертний пізно заговорив з ПРП. Пинзеника чекає його доля

Понеділок, 14 листопада 2005, 11:56

Партія реформи і порядок, скоріше, налаштована на входження до блоку Тимошенко на виборах, ніж блокування з "Народним союзом Наша Україна".

"НСНУ розпочало з нами переговори, чесно кажучи, з певним запізненням", - розповів "Українській правді" депутат Тарас Стецьків.

За його словами, переговори було активізовано на минулому тижні, "зокрема і збоку президента". "Але поки що далі загальних декларацій ці переговори не просунулися до конкретики", - зазначив він.

"ПРП зараз в такій ситуації, що ми подивимося, чим закінчиться цей з'їзд, пізніше побачимо, які повідомлення будуть зроблені на Майдані, і тоді 27 числа будемо приймати свої рішення. Нічого не можна виключати, але зараз ситуація мало змінилася, в тому плані, що більший вектор є в сторону блокування з Тимошенко", - сказав Стецьків.

"Хоча є й настрої відновити блок формату 2002 року, але найбільші настрої, якби Ющенко і Тимошенко об'єдналися у виборчу коаліцію. За це б проголосувала вся партія. І тільки, якщо вони цього не зроблять, партія прийматиме своє рішення", - додав депутат.

За його словами, можливе виключення людей, звинувачених в корупції, з ради партії НСНУ лише частково б вплинуло на настрої в ПРП. Він також висловив сподівання, що на Майдані є всі шанси "відновити формат помаранчевої команди".

"Реально є прізвища, які є небажані, бо вони тягнуть список назад. Такі прізвища є як навколо Тимошенко, так і навколо Ющенка. Одіозні прізвища не треба включати до списку, бо від цього залежить довіра виборця", - зазначив депутат.

На питання, чи ставитиме ПРП питання про зміну свого партійного лідера, Стецьків відзначив, що поки питання так не стоїть.

"Але проблема із самовизначенням Віктора Михайловича (Пинзеника) є. Оскільки він з одного боку міністр фінансів, з іншого - партія може ухвалити рішення про похід на вибори разом з Тимошенко. Це вже колізія, і її якось треба вирішити. Так не може бути, що лідер партії в одну сторону, а партія в іншу", - зазначив Стецьків.

"Пинзеник прекрасно розуміє, яке йому слід прийняти рішення. І він його прийме або прийме партія", - додав він.

Як відомо, раніше дехто з партійців просив Пинзеника подати у відставку з посади міністра.

У суботу НСНУ також рекомендувала Роману Безсмертному залишити посаду в уряді і зайнятися виборчою кампанією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування