Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Литвина радить не бігати, задравши штанці

Понеділок, 14 листопада 2005, 14:24

Верховна рада може не повернутися до розгляду законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ, відхилених минулого тижня.

Про це заявив віце-спікер парламенту Адам Мартинюк на прес-конференції в понеділок.

"Я сумніваюся, що всі вони (законопроекти) будуть підтримані. Думаю те, що стосується нашого товаровиробника, особливо сільського господарства, шкіри, металолому, що вимагають від нас деякі держави, не будуть підтримані", - сказав він.

Мартинюк нагадав, що минулого тижня ці законопроекти Верховна Рада намагалася включити до порядку денного, але цього не сталося. Поточного тижня, за його словами, депутати змушені на вимогу президента "йти на порушення принципів розгляду законів" і включати ці законопроекти до порядку денного.

На питання щодо блокування процесу розгляду законопроектів фракцією Комуністичної партії Мартинюк сказав: "Фракція буде готова на найрадикальніші заходи".

"Я вас переконую, що ні в якому СОТ ми в цьому році не будемо, як би, задравши штанці, ми туди не бігли", - сказав Мартинюк.

Мартинюк також повідомив, що до парламентських виборів Верховна Рада, скоріше за все, не зможе обирати віце-спікера і голів комітетів.

"Абсолютна більшість зійшлася на тому, що нехай все буде як є до парламентських виборів", - сказав він.

Мартинюк також повідомив, що на погоджувальній раді було прийнято рішення про нове висування кандидатур на посади суддів Конституційного суду.

За його словами, депутати вже визначилися з кандидатурами чотирьох суддів, але їм необхідно зібрати 150 підписів для внесення їх на розгляд сесійної зали.

Віце-спікер зазначив, що було також вирішено про одночасне прийняття присяги всіма суддями Конституційного суду.

Мартинюк також сумнівається, що Верховна Рада до парламентських виборів зможе внести до Конституції зміни, що стосуються розширення прав місцевих органів влади.

За його словами, якщо відповідний законопроект і набере необхідні 226 голосів депутатів у сесійній залі, то його необхідно буде спрямувати до Конституційного суду, а він поки не може ухвалювати будь-які рішення через недоукомплектацію.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування