Литвин знає, у чому помилився Ющенко, і розповів про птахів Кучми

Понеділок, 14 листопада 2005, 15:40

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Україна припустилася стратегічної помилки, окресливши тимчасові рамки вступу до Світової організації торгівлі.

"Ми зробили стратегічну помилку, коли сказали про тимчасові рамки вступу до СОТ, але не сказали про мету", - заявив він у ході конференції "Нова роль парламенту України. Громадськість і засоби масової інформації", повідомляє Ліга.

Литвин відзначив, що необхідно було говорити про сам процес вступу України до СОТ і про цілі такого кроку нашої держави.

"Оголосивши тимчасові рамки вступу України до цієї організації, перед нашою державою поставили дуже жорсткі умови", - вважає спікер. Він сказав, що "час вступу ми повинні були тримати про себе".

Водночас, голова парламенту відзначив, що невдалі спроби Верховної Ради проголосувати за необхідні "сотівські" закони пов'язані з тим, що низка фракцій, які повинні були проголосувати за них, не зробили цього.

"Я не буду зараз називати ці фракції", - сказав Литви, додавши, що для цього просто можна подивитися на голосування по конкретних фракціях, і все стане зрозуміло.

Литвин також додав, що при ухваленні законів, необхідних для вступу України до СОТ, потрібно говорити не тільки про пріоритети, але й про можливі ризики.

Відповідаючи на питання, чи прийде Литвин на Майдан Незалежності в день святкування річниці помаранчевої революції, він сказав, що в цей день він буде на роботі.

"У цей день, я думаю, що буду на роботі, тому що це робочий день", - сказав Литвин.

Спікер відзначив, що, можливо, доцільно було б йти на Майдан, якби було про що звітувати. На думку Литвина, революція в Україні дійсно відбулася в настроях, позиціях і діях людей.

А розчарування громадян пов'язане з тим, що революційні очікування на практиці дуже важко реалізовувати. За словами спікера, у такому випадку необхідно просто виходити до людей і говорити з ними про це.

Коментуючи той факт, що останнім часом дуже часто звучать обвинувачення в кучмізмі, Литвин відзначив, що не сприймає такого формулювання:

"Ну покажіть мені політика, який раніше не працював з Кучмою. Таких практично немає... У більшості випадків це птахи гнізда Кучми".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...