Армійський хабарник виставляє себе жертвою

Понеділок, 14 листопада 2005, 15:45

Адвокати начальника управління капітального будівництва міноборони Олександра Волошина, який був затриманий за одержання хабара в 3 мільйони гривень, заявляють, що його справа сфабрикована.

На думку одного з його захисників Едуарда Багірова, який називає цю справу "сфабрикованою", у нього ще з кінця жовтня була інформація про підготовку провокацій проти Волошина, пише Комерсант-Україна.

За словами Багірова, причиною для провокацій стала його прес-конференція, на якій було оголошено про причетність керівництва Міноборони "до корупційних дій, що сприяли провалу програми по забезпеченню житлом військовослужбовців".

Багіров дав зрозуміти, що дані про корупцію були отримані, зокрема, від Волошина, а також повідомив, що і йому, і Волошину погрожували з Міноборони.

У прес-службі самого міністерства інформацію про тиск на Багірова й Волошина спростовують. А сам міністр оборони Анатолій Гриценко заявив:

"Випадок з полковником Волошиним – пік і з погляду розміру хабара, і з погляду нахабності. Він через ЗМІ усім повідомив, що він – чесний, а Міністерство оборони – корумповане. Нехай він доведе це в суді – після того як у себе в кабінеті одержав 600 тисяч доларів".

Також, виступаючи на з'їзді партії "Вітчизна", Гриценко розповів, що про можливі зловживання Волошина він знав, але активних дій особисто щодо полковника не починав.

"За моєю вказівкою проводилися перевірки, розслідування. Я вирішив оголосити йому неповну службову відповідність, а після цього підписав директиву, щоб зняти з таких посад військових і ставити на них цивільних – щоб люди в погонах не займали посади, які передбачають одержання прибутку", – заявив Гриценко.

Як пише газета, посилаючись на джерело в правоохоронних органах, слідство встановило, що Волошин, зловживаючи службовим становищем, вимагав 3 мільйони гривень за підписання необхідних документів для відкликання позову Міноборони з госпсуду.

Суть позову полягала в розриві договору про будівництво житлового будинку для військовослужбовців по вулиці Туполєва, 8 з Андрієм Чубою як представником компанії "Укравтоцентр", за умовами якого пан Чуба мав право продовжувати будівництво і самостійно обирати інвестора.

"Укравтоцентр" займається торгівлею автотоварами, ремонтом і техобслуговуванням автомобілів. Андрію Чубі і його партнеру Андрію Ханіну належать 4% акцій, 96% володіє компанія French Car Development Ltd, зареєстрована у Великобританії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування