Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія й Україна знову не домовилися щодо газу

Понеділок, 14 листопада 2005, 20:27

Україна і Росія продовжать погоджувати проект міжурядового протоколу, що визначає обсяги й умови оплати транзиту російського газу територією України в 2006 році.

Сторони доручили робочим групам "відробити даний документ і направити відповідні пропозиції на розгляд міжурядової комісії", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Мінпаливенерго.

У понеділок у Києві пройшла зустріч міністра промполітики й енергетики РФ Віктора Христенка з міністром палива й енергетики України Іваном Плачковим.

У зустрічі також взяли участь перший заступник міністра палива й енергетики України, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко і заступник ВАТ "Газпром" Олександр Рязанов.

Російська сторона продовжує наполягати на переході з 2006 року на грошову форму розрахунків за послуги по транзиту і підвищенню до європейського рівня цін на природний газ, що поставляється в Україну.

Україна, у свою чергу, наполягає на збереженні в 2006 році умов оплати транзиту, що діють на даний час.

"Нафтогаз України" як оплату послуг по транзиту одержує від ВАТ "Газпром" (РФ) природний газ за ціною $50 за 1 тис. куб. м.

При цьому ставка плати за транзит газу територією України для "Газпрому" складає $1,09375 за транспортування 1 тис. куб. м газу на відстань 100 км.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування