Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Литвина взялися за зарплату Ющенка

Понеділок, 14 листопада 2005, 21:01

Члени фракції Народної партії Ігор Єремєєв і Володимир Майстришин зареєстрували проект постанови про врегулювання зарплати керівників держорганів.

У проекті відзначається необхідність ліквідації "величезних диспропорцій" в оплаті праці, що виникли у зв'язку з прийняттям Кабміном постанови про підвищення зарплати керівникам державних органів.

Як відзначається в документі, через ці рішення виникла соціально-політична напруга в суспільстві.

У документі відзначається, що парламент пропонує рекомендувати Кабміну врахувати, що сума всіх складових додаткової зарплати не повинна перевищувати 50% посадового окладу по фактично відпрацьованому часу.

У проекті постанови пропонується, щоб інформація про прийняті рішення, у тому числі щодо розміру зарплати президента і прем'єра, була опублікована в ЗМІ.

У пояснювальній записці відзначається, що, зокрема, постановою Кабміну від 30 червня 2005 року були встановлені оклади керівникам у відсотках до посадового окладу прем'єра України (держсекретар, секретар РНБО - 95%, перший віце-прем'єр і віце-прем'єри - 94% і 92% відповідно; міністр, глава СБУ - 92%).

При цьому багатьом вищим чиновникам збережена додаткова заробітна плата у виді солідних надбавок за особливий характер роботи й інтенсивність праці, за особливі умови проходження державної служби і напруженість у роботі, преміювання і так далі.

Загальна сума таких виплат, відзначається в пояснювальній записці, у кілька разів перевищує основну заробітну плату.

Крім того, як відзначається в пояснювальній записці, окремою постановою Кабінету міністрів встановлена зарплата президента України, що складає 140% заробітної плати прем'єра.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...