Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко думав, що до Ківалова застосують автомат, і хоче забрати собі Щербаня

Вівторок, 15 листопада 2005, 09:38

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звернувся до нового керівника прокуратури з пропозицією передати ведення найбільш резонансних справ органам міліції.

"Я і мої підлеглі готові взяти на себе політичну і особисту відповідальність за доведення цих справ до суду" , - сказав Луценко на прес-конференції в Одесі, повідомляє Радіо "Свобода".

"Це необхідно особливо напередодні виборів. Ми готові взяти на себе в Одесі справу Сергія Гриневецького, в Сумах - пана Щербаня, у Харкові - інших відомих прізвищ…", - сказав міністр.

Луценко також вважає, що рішення Верховного суду, який визнав фальсифікації виборів президента, мало стати "автоматичною підставою" для порушення кримінальної справи проти колишнього голови ЦВК Сергія Ківалова.

"З моєї точки зору, прокуратура, яка вповноважена на такі дії, мала це зробити на другий день після рішення Верховного суду", - сказав міністр.

Він також відзначив, що міністр освіти Станіслав Ніколаєнко не має юридичної можливості зняти Ківалова з посади ректора без відповідного порушення кримінальної справи проти нього і подання про це прокуратури до Міносвіти.

Міністр також повідомив, що міліція цікавилася господарською діяльністю академії. "Але, як ви знаєте, пан Ківалов був лише почесним ректором і не підписував жодного господарського документа, за який його можна було б притягнути до відповідальності у разі порушення", - сказав міністр.

Луценко зауважив, що "крім юридичних речей, має ще бути мораль", і Ківалов мав би сам подати у відставку з усіх посад і не балотуватися до парламенту.

"Я думаю, що на виборах 2006 року йому слід було б замислитися і не балотуватися не лише через Морську партію, але і через будь- яку іншу, особливо перебувати на посаді керівника вузу, який готує майбутніх правників. Наші суди мають і без цього невисокий рівень довіри населення, щоб його підривали за допомогою такого радикального способу", - сказав Луценко.

Міністр внутрішніх справ висловив припущення, що до виборів 2006 року голова партії "Громада" Павло Лазаренко не повернеться зі Сполучених Штатів Америки в Україну, але буде дуже активно домагатися створення фракції власної політичної сили у Дніпропетровській обласній раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: