Литвин спробував зберегти свої вуха

Вівторок, 15 листопада 2005, 15:37

Верховна Рада ухвалила у першому читанні один із законопроектів, необхідних для вступу України до Світової організації торгівлі.

Йдеться про зміни до закону про вивізне мито на живу худобу і шкіряну сировину.

Водночас члени фракції Комуністичної партії на цей час заблокували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти розгляду законопроектів по СОТ.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що на нараді лідерів груп та фракцій досягнуто домовленості про розгляд у другому читанні у п'ятницю проекту закону про скасування заборони експорту (вивезення) брухту легованих чорних металів, брухту кольорових металів та напівфабрикатів з їх використанням.

За його словами, також у ході наради досягнуто домовленості, що парламент розгляне не урядовий законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо процедури митного оформлення товарів), а альтернативний законопроект, розроблений депутатами.

Депутати проголосували за включення даного законопроекту для розгляду парламенту.

Фракція КПУ в той час блокувала трибуну і включила сирени, але розгляд даного законопроекту в парламенті розпочався. Литвин вставив навушник в одне вухо і намагався перекричати сирени.

Як відомо, у вівторок парламент підтримав включення до порядку денного проекту закону про внесення змін до закону "Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину", а також проекту закону про внесення змін до закону "Про вивізне (експортне) мито на відходи та брухт чорних металів".

Ще два законопроекти - про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо процедури митного оформлення товарів і щодо приведення законодавства України у відповідність з нормами СОТ - до порядку денного включені не були.

УНІАН, Ліга, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування