Волков віддавав зарплату на сиротинця, а людині Литвина не вистачало "на бульбу"

Вівторок, 15 листопада 2005, 16:26

Депутат Олександр Волков зізнається, що взагалі ніколи не отримував зарплати у Верховній Раді.

“Я за часи свого депутатства ніколи не отримував зарплати. У першому скликанні я її перераховував на свій округ мажоритарний, до сиротинця, а в другому – до будинку для людей похилого віку", - сказав він, коментуючи скасування рішення про підвищення зарплат депутатам.

Тепер, за словами Волкова, він спрямовує гроші “на потреби громадян, які звертаються по допомогу, наприклад, яким потрібні ліки”.

“Мої люди виїжджають на місце, з’ясовують, чи справді це потрібно, і ми просто видаємо готівкою цим людям гроші”, - зазначив Волков, не повідомивши при цьому, за які кошти він живе.

При цьому він абсолютно підтримує рішення щодо зниження зарплати, оскільки вважає, що депутатам вона взагалі не потрібна.

“Я бачу, як депутати вдягаються, на яких машинах вони їздять. Я бачу, що ці люди живуть в достатку. І для них немає значення, чи їм платять 4 тисячі, чи 14. Але в пересічного громадянина ці суми викликають дуже негативне ставлення”, - сказав він.

Водночас депутат Антон Кіссе не погоджується з цим. “Хоча ваші колеги (журналісти) і говорять, що у Верховній Раді понад 50% - олігархи, але я працюю вже рік і бачу тут справді нормальних людей. І сьогодні для декого зарплатня - єдина стаття доходу", - сказав він.

Депутат від БЮТ Андрій Шкіль також вважає рішення про зменшення зарплати депутатам необґрунтованим та популістським.

“Це абсолютно популістське рішення, яке жодним чином не впливає на бюджет і не підвищує рівня довіри до Верховної Ради”, - сказав він.

“Мені дуже подобається, що ви (журналісти) зрозуміли, хто стоїть за цим рішенням. Майстришин і Єремєєв - це два найбідніших депутата. Ви знаєте, вони живуть від зарплати до зарплати і постійно рахують: скільки на бульбу витратити, скільки на воду мінеральну", - зазначив з іронією Шкіль.

За його словами, саме тому вони "так героїчно, зціпивши зуби, усе-таки вдарили по сімейному бюджету і відмовились від зарплат".

При цьому він вважає, що зв’язок між цим рішенням і стартом передвиборчої кампанії є очевидним. “Це елемент передвиборчої кампанії. В Україні є така народна прикмета: якщо починають одностайно голосуватися соціальні закони, значить вибори почалися”, - сказав Шкіль.

Водночас депутат Михайло Поживанов позитивно оцінив рішення погоджувальної ради, але не сприйняв процедури його прийняття.

“Це не право Литвина видавати розпорядження про підвищення або зниження зарплати. Тільки уряд має на це право. Бо є закон про зарплату. І за його виконання відповідають ті бухгалтери, які нараховують гроші", - сказав він.

"І якщо, наприклад, завтра хтось з депутатів подасть позов до суду, за порушення закону будуть відповідати Литвин, який має недоторканність, і бухгалтер, який її не має", - додав депутат.

Також Поживанов повідомив, що за жовтень отримав близько 16 тисяч гривень і згоден повернутися до липневої зарплатні у 4 тисячі, “якщо це не подобається суспільству”.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News