Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку подобається, що програми для дітей починаються з корупції

Вівторок, 15 листопада 2005, 21:20

Президент Віктор Ющенко заявляє, що українська влада успішно бореться з корупцією.

Виступаючи у вівторок у Парижі перед учасниками зустрічі в Інституті міжнародних відносин, він підкреслив, що корупція в Україні "завелася 10 років тому, а ми з нею боремося 9 місяців, і я думаю, успішно".

"По одній лише підозрі в корупції – підозрі, а не обвинуваченню! – люди йдуть у відставку. Я знаю - це не милосердно, іноді не по-дружньому, але це політичне рішення", - сказав президент.

При цьому він знову підкреслив, що "жодного доказу по людях у владі" ні прокуратура, ні суд доказів "не мають".

"Але я їх усіх відправив у відставку, щоб ні в кого не було сумнівів, що влада в Україні чесна. Я сподіваюся, що це зрозуміли ті, кого це стосується, у тому числі українська нація і міжнародне співтовариство", - сказав Ющенко.

На думку президента, Україна "не звикла до прозорої влади". Саме тому, вважає він, в Україні "дуже багато крайнощів, зрад, спекуляцій, замовлень".

"Я на все це дивлюся, як на недоліки процесу. Швидше за все, це повинно було бути", - сказав Ющенко.

При цьому він заявив, що в Україні за попередньої влади "ніхто не говорив про корупцію".

"А зараз ви включаєте програму для дітей, і вона починається з корупції. Я щасливий, що дожив до того часу, коли про цю чуму починають говорити з ранку і до вечора", - сказав Ющенко, висловивши думку, що "це перший гарний рецепт для боротьби з корупцією".

Ющенко також заявив, що українська влада має намір "пройти всю дорогу" у боротьбі з корупцією, відзначивши при цьому, що боротьба з цим злом "не тема одного дня".

Кореспондент від групи сайтів "Чистий інтернет", Париж

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування