Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Третьякова ледве не побилися, а Червоненко підслухував під дверима

Середа, 16 листопада 2005, 11:06

Депутати допитали колишніх міністра транспорту Євгена Червоненко і першого помічника президента Олександра Третьякова у зв'язку із заявами про корупцію у вищих ешелонах влади.

Як пише "Комерсант-Україна", у вівторок проходило засідання парламентської слідчої комісії з установлення фактів незаконного втручання російського бізнесмена Бориса Березовського у фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка.

Якщо Червоненко прийшов свідчити в першу комісію, то Третьякова чекали в обох, відзначає газета. Засідання комісій проходили в двох сусідніх залах у будинку, де розташовуються комітети Верховної Ради.

"Першим прийшов Червоненко. Переплутавши двері, він зайшов у залу, де голова комісії комуніст Юрій Соломатін готувався до зустрічі з паном Третьяковим, а також запрошеним з того ж приводу колишнім головою МНС Давидом Жванією", - пише "Комерсант".

На питання, чому викликають Червоненка в комісію по Березовському, він відповів: "А причому тут я і Березовський?! Це питання Третьякова! Я прийшов на іншу комісію, по "Укртрансконтейнеру", розповісти, як ми під держгарантії взяли найдешевший кредит в історії України, більше в мене питань нема".

Водночас Третьяков сказав, що він прийшов "на комісію з приводу звинувачень Зінченка, які були 5 вересня". При цьому він підтвердив свій намір відвідати засідання другої комісії.

Вийшовши із залу, де засідала комісія з корупції, Червоненко обурився: "Тридцять сьомий рік якийсь". Як виявилося, заслуховувати Третьякова і Червоненка комісія вирішила по черзі.

"Але це не зашкодило екс-міністру транспорту задовольнити свою цікавість – він відразу припав вухом до дверей, ставши схожим на школяра, вигнаного з класу, але якому дуже хочеться довідатися, що ж там відбувається", - пише "Комерсант".

У цей час депутати з комісії по Березовському, "не дочекавшись Третьякова із сусідньої зали, вирішили витребувати собі його від колег".

Член комісії Володимир Яворівський заглянув у сусідній зал. "Ну, віддайте його (Третьякова) нам! Не знущайтеся", – попросив він.

Почувши відмову, депутат звернувся до Червоненка: "О, тут є Женя Червоненко! Може, його запитаємо?". "Ні. Я нічого не бачив. Я Березовського бачив тільки на портреті", – відповів Червоненко.

"Ні, я не розумію, чого вони від мене хочуть! Я буду доводити, що правий! Я буду доводити, що я не індик, я не верблюд! Я – Женя!" , - додав він.

Незабаром Соломатін, якому також не вдалося запросити Третьякова в сусідню залу, сказав, що комісія "зробила помилку", запросивши Тертьякова і Жванію через віце-прем'єра Романа Безсмертного.

"Це не спрацювало, тому ми тепер підемо формальним шляхом", – відзначив він, додавши, що "основні українські фігуранти справи – Безсмертний, Жванія, Третьяков – як чорт від ладану біжать від усіх тверджень і обвинувачень, які робляться Березовським".

"Так і не дочекавшись Третьякова, комісія по Березовському ухвалила рішення перенести засідання на 17 листопада", - пише "Комерсант".

Водночас, як повідомив пізніше Третьяков, комісія з розслідування фактів корупції ухвалила відкласти вирішення питання на час, поки відповідні органи не дадуть висновок про те, що в його діях "немає корупційних дій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...