Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохіну не подобається холодна війна і обмін шпигунами

Середа, 16 листопада 2005, 12:04

Екс-міністр економіки Сергій Терьохін заявляє, що Україні незабаром може бути невигідний вступ до Світової організації торгівлі.

"СОТ сьогодні – млява організація, у якій перспектив участі для України я не бачу", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

За словами Терьохіна, цього року в України вже "не вийде" вступити до СОТ через те, що було загублено багато часу.

"На початку року ми не знали, що станеться. Потім Франція "побилася" з Англією з приводу єдиної аграрної політики ЄС; тільки що провалився план Буша зі створення єдиної американської зони вільної торгівлі", - сказав він.

За словами екс-міністра, "якщо так піде далі, то незабаром нам і вступати буде нікуди, тому що СОТ розвалиться на регіональні торговельні угруповання, і в організації залишиться тільки функція досудового розгляду, і не більше".

На питання, чому, на його думку, його було звільнено з посади міністра економіки, Терьохін сказав, що "з уряду були прибрані ті, хто хоча б одного разу виявив самостійну позицію".

"Візьміть, приміром, Романа Зварича – здавалося б, жодних проблем з командою Віктора Андрійовича не було, але був скандал, що залишив за ним негативний слід", - сказав він.

На думку Терьохіна, продовжується "якась ненормальна перетряска і кадрова метушня з незрозумілими критеріями оцінки".

"Гляньте, як цікаво: йде ідеологія розміну, як у "холодну війну" – одного шпигуна на іншого. От забрали неуспішного губернатора а-ля Порошенко, давайте звільнимо успішного тимошенківця", - відзначив екс-міністр.

Водночас Терьохін назвав президента Віктора Ющенка своїм товаришем. "Він злегка нерішучий, дуже імпульсивний і надто моральний", - додав він.

На питання про бізнес Терьохін сказав, що в нього його нема, а бізнесом займається його дружина.

"У неї (дружини) є перукарня, яку вона гордо називає своїм салоном краси. А я все життя займався або науковою, або консультаційною роботою, або лекції читав. У вівторок лечу в Америку, буду читати лекції в Гарварді, потім у Вашингтоні", - розповів він.

Оцінюючи нинішнє економічне становище, Терьохін відзначив, що "економіка вже пішла по нормальній траєкторії".

"Мені здається, що якщо пан Єхануров до виборів нічого не буде робити – усе буде добре. Зараз йому краще займатися тільки одним – лаяти минулий уряд", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...