Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко знає, як зламати плани росіян

Середа, 16 листопада 2005, 13:07

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко заявляє, що форми розрахунку за газ на 2006 рік між Україною і Росією не зміняться.

"На сьогоднішній день ми є близькими до того, що як мінімум 2006 рік не поміняється за формою розрахунків, а далі будемо вести переговори", - заявив Івченко в інтерв'ю журналістам у середу в Парижі.

Він підкреслив, що в ході переговорів з міністром промполітики й енергетики Росії Христенком в Києві не йшла мова про зміну ціни на газ, оскільки необхідно спочатку досягти домовленостей про принципи і формулу розрахунку.

"Російська сторона поки ще пропонує перейти на грошову сферу розрахунків, Україна пропонує залишатися на тому механізмі, який сьогодні є, за яким підписано угоду до 2013 року - механізм газу за послуги по транзиту", - підкреслив Івченко.

Міністр відзначив, що "для того, щоб говорити про ціну, необхідно завершити переговори і досягти домовленостей із двох сторін".

"Ми не можемо розглядати ціну, поки обидві сторони не погодяться на зміну форми розрахунків. В односторонньому порядку не можуть змінювати форму розрахунків ні росіяни, ні ми", - відзначив він.

Івченко також підкреслив, що наступний раунд переговорів між Україною і Росією з цього питання призначено на першу декаду грудня поточного року.

"Але в робочому режимі ми працюємо на рівні "Нафтогаз"-"Газпром". Наша група "Нафтогазу" поїхала в "Газпром" і відповідні директиви, напрацьовані спільно на міжурядових переговорах разом з НАК "Нафтогазом" і "Газпромом", ми напрацьовуємо ці механізми, які можуть бути прийнятні", - підкреслив він.

У той же час міністр висловив упевненість, що компроміс щодо зміни формули розрахунків за газ не може бути досягнутий на 2006 рік. "У нас немає підстав змінювати умови, а в односторонньому порядку ніхто змінювати нічого не може", - підкреслив Івченко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування