Пинзеник уже поділив гроші від "Криворіжсталі"

Середа, 16 листопада 2005, 15:18

Кошти, які повинні надійти від продажу ВАТ "Криворіжсталь", уже повністю розподілені проектом держбюджету на наступний рік, підготовленим урядом до другого читання.

Про це сказав міністр фінансів Віктор Пинзеник, представляючи проект бюджету на наступний рік.

Пинзеник нагадав, що після відшкодування коштів колишнім власникам підприємства до бюджету надійде 19,9 млрд.грн.

З них 7,9 млрд.грн. підуть на погашення залишку дефіциту бюджету цього року (дефіцит бюджету 2005 року складає 8,6 млрд.грн., з яких 700 млн. погашаються надходженнями від приватизації цього року).

З 12 млрд.грн., які залишилися, 9 млрд. пропонується направити на покриття дефіциту бюджету 2006 року.

"Причому приріст дефіциту наступного року пов'язаний в основному з витратами інвестиційного характеру", - підкреслив міністр.

3 млрд.грн. пропонується направити на створення стабілізаційного фонду. Пинзеник відзначив, що це ті кошти, "які Україна повинна залишити на вирішення проблем наступних років".

Щоб не було підозр, що кошти зі стабілізаційного фонду можуть бути використані на якісь особливі витрати, уряд продублював в проекті бюджету на наступний рік норму Бюджетного кодексу про те, що кошти з єдиного казначейського рахунку можуть бути використані винятково відповідно до закону "Про держбюджет".

Пинзеник відзначив, що це було зроблено, оскільки виникають політичні дискусії з даного питання. Він підкреслив, що в проекті бюджету записано, що "вільні залишки коштів на єдиному казначейському рахунку не можуть використовуватися інакше, ніж у рамках змін у держбюджет".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування