Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін пообіцяв, що другого Януковича не буде

Середа, 16 листопада 2005, 15:58

Росія не буде втручатися у виборчий процес в Україні в ході парламентських виборів 2006 року, заявив російський посол Віктор Чорномирдін.

В інтерв'ю журналістам у середу, відповідаючи на питання про те, чи буде Росія допомагати кому-небудь з учасників виборчого процесу в ході парламентських виборів в Україні, Чорномирдін сказав: "Ми будемо підтримувати обов'язково тих, кого обере народ України".

"Українцям не потрібно допомагати, кого обирати, вони самі оберуть гідних, тих, кого порахують потрібним", - сказав посол.

Чорномирдін також підкреслив, що Росія буде співробітничати з тими, кому зробить довіру український народ і обере в парламент.

Коментуючи заяви низки українських політиків про те, що представники лівих сил, у тому числі Компартія, перешкоджають прийняттю законів, необхідних для вступу України до СОТ, а також заяви про те, що комуністи взяли гроші за це, Чорномирдін сказав: "Ви в мене запитуєте? Ви в них запитайте. Мене то що запитувати".

Посол підкреслив, що Росія ні з ким не змагається, тим більше в таких питаннях.

За словами Чорномирдіна, у Російської Федерації "досить своїх проблем", які необхідно вирішувати для вступу до СОТ.

Він підкреслив, що в Росії менше погоджених позицій у цьому процесі, ніж в України. За словами Чорномирдіна, у Росії існують свої проблеми, з яких вона не може погодитися з тими умовами, що пропонують для вступу в цю організацію.

"Хто перший вступить, не це головне зараз", - вважає Чорномирдін. Зараз головним є відносини держав пострадянського простору і після того, як деякі з цих держав стануть членами СОТ. "Необхідно глибоке розуміння, щоб не нашкодити собі", - сказав він, додавши: "Змагатися - це даремно, це хтось увесь час придумує".

У той же час посол РФ підкреслив, що він переконаний, що й Україна, і Росія стануть членами СОТ.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування