Соціалістам не потрібні гроші литвинівців, а тільки правда

Середа, 16 листопада 2005, 17:01

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк просить суд зобов'язати депутата Олега Зарубінського спростувати інформацію про те, що вона контролює 30% прибутку меткомбінату "Криворіжсталь" через фірми-металотрейдери.

Про це повідомив лідер Соцпартії Олександр Мороз, посилаючись на поданий на початку листопада позов в Шевченківський районний суд.

Він додав, що Семенюк просить суд також зобов'язати Зарубінського публічно вибачитися за цю інформацію, яка, на її думку, не відповідає дійсності.

Мороз додав, що позов Семенюк до Зарубінського не має на меті одержання матеріальної компенсації за завдану моральну шкоду, а спрямований на захист честі й гідності Семенюк як державного службовця високого рангу.

Як повідомлялось, у середині жовтня Зарубінський заявив, що Семенюк контролює 4 компанії, які торгують металом "Криворіжсталі", через які проходить близько 30% усього обсягу металопрокату, що випускає підприємство.

Пізніше Семенюк заявила, що вважає ці заяви Зарубінського провокацією Народної партії проти Соціалістичної партії.

2004 рік "Криворіжсталь" закінчила із чистим прибутком 2 012,610 млн. гривень, чистий доход "Криворіжсталі" зріс на 34,1%, або на 2 566,913 млн. гривень порівняно з 2003 роком до 10 099,849 млн. гривень.

24 жовтня ФДМУ визнав переможцем конкурсу із продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі" компанію Mittal Steel Germany GmbН (Німеччина), яка запропонувала найвищу ціну серед трьох претендентів - 24,2 млрд. гривень (близько 4,79 млрд. доларів).


Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News