Медведчук знову співає "старі пісні про головне"

Середа, 16 листопада 2005, 17:29

Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук упевнений, що референдум стосовно вступу України до НАТО відбудеться вже у травні-червні 2006 року.

Про це Медведчук заявив у середу в Запоріжжі, зазначивши, що СДПУ(о) провела збори громадян у Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську, Токмаку (Запорізької області), на яких були створені ініціативні групи і затверджені питання для референдуму.

Подібні зустрічі, за словами лідера СДПУ(о), пройшли також і в інших регіонах України.

"По всій країні проведено вже 60 зборів, у всіх регіонах України. Сьогодні ці протоколи про доцільність проведення референдуму передаються в ЦВК. Вони вже почали надходити, ЦВК їх уже вивчає і протягом 15 днів має ухвалити рішення", - заявив Медведчук.

При цьому, за його словами, якщо ЦВК відмовить у проведенні референдуму, представники СДПУ(о) мають намір звернутися до суду.

"Референдум має норму, у даному випадку прямої дії, і Конституційний суд 5 жовтня 2005 року дав роз'яснення з приводу статті 5 Конституції, де говориться, що джерелом влади є народ, який реалізує її через вибори, і через всеукраїнський референдум, і в тому числі пояснив наслідки ухвалення таких рішень на референдумі", - сказав він.

"До речі, на відміну від референдуму 2000 року, який пропонував внесення змін до Конституції, і це рішення необхідно було проводити через Верховну Раду, додаткових рішень для цього референдуму не потрібно, і він буде мати норму прямої дії", - підкреслив Медведчук.

Відповідаючи на питання про те, у скільки обійдеться бюджету України проведення референдуму, Медведчук заявив: "По відомих причинах навіть не хочу про це знати, тому що майбутнє України і її економічний стан коштує набагато дорожче".

На референдум СДПУ(о) планує винести два питання: "чи згодні Ви, щоб Україна стала членом організації Північноатлантичного договору НАТО" і " чи підтримуєте Ви участь України в Єдиному економічному просторі (ЄЕП) разом з Росією, Казахстаном і Білоруссю".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News