Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко дозволить французам брати участь у газовому проекті

Середа, 16 листопада 2005, 18:10

Голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко заявляє про готовність України запропонувати французьким компаніям брати участь у газотранспортному консорціумі.

"Ми будемо пропонувати, у тому числі і французьким компаніям взяти участь у газотранспортному консорціумі, якщо це їм буде цікаво", - заявив Івченко перед початком українсько-французького енергетичного форуму, що проходить у Парижі в середу.

На цьому форумі планується виступ президента Віктора Ющенка.

Івченко також заявив, що "Нафтогаз України" і Gaz de France мають намір співпрацювати в проекті постачання на українську газотранспортну систему когенераційних установок і турбодетандерних установок.

"Ще один проект, який ми розглядаємо разом з Gaz de France, стосується когенераційних і турбодетандерних установок, які також нам дадуть можливість знизити витрати і втрати газу, а також дозволять нам робити власну електроенергію", - заявив він.

За його словами, від реалізації проекту Україна одержить на рік $1 млрд. прибутку, а також додаткові 2 млрд. кубометрів газу, що сьогодні витрачаються на виробничо-технологічні потреби.

Івченко відзначив, що за рахунок установки когенераційних і турбодетандерних установок компанія розраховує повністю забезпечити потреби ГТС електроенергією власного виробництва, а надлишки реалізовувати стороннім споживачам.

Проект вартістю $3 млрд. "Нафтогаз Україна" планує реалізувати протягом трьох років.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування