Кінах виступив проти грубощів

Середа, 16 листопада 2005, 18:14

Секретар Ради нацбезпеки Анатолій Кінах не виключає, що на парламентських виборах буде використаний адмінресурс, однак вважає, що необхідно зробити все, щоб тиску на виборців не було.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде використаний адмінресурс під час майбутніх парламентських виборів, Кінах сказав: "Однозначно виключати на 100% не можна, такі наші реалії".

"Але я підтримую президента Віктора Ющенка, який жорстко попередив, що він буде протидіяти використанню адмінресурсу, і той чиновник, що скористається (адмінресурсом), він буде однозначно звільнений", - додав він.

"Не можна допустити того цинічного грубого тиску на виборців, що ми спостерігали в період останніх президентських виборів", - заявив секретар Радбезу.

Відповідаючи на питання, чи необхідно чиновникам, які будуть брати участь у виборах, на час виборчої кампанії іти у відпустку, Кінах сказав, що це питання треба розглядати в кожному конкретному випадку. На його думку, тут "є дуже серйозний ризик".

До таких ризиків Кінах зараховує вступ у силу політреформи, "яка істотно змінює баланс повноважень, відповідальності гілок влади".

Він відзначив, що є "дуже велика невизначеність щодо прогнозів якісного персонального складу майбутнього парламенту". Він також не виключив можливості прояву реваншизму.

За його словами, необхідно зробити все, щоб "вибори до парламенту стали консолідуючим фактором для українського суспільства".

"Люди повинні зрозуміти, що вони мають шанс одержати прагматичний демократичний парламент, який разом з урядом відповідає за результати своєї роботи", - підкреслив секретар РНБО.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування