Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну до зими чекає позитивна новина?

Середа, 16 листопада 2005, 19:05

Глава представництва Європейської комісії в Україні посол Ієн Боуг сподівається, що рішення про надання Україні статусу країни з ринковою економікою буде прийнято до 1 грудня.

На прес-конференції в середу в Києві він повідомив, що Європейська комісія підготувала свій висновок про надання Україні статусу країни з ринковою економікою і цей висновок є позитивним.

За словами Боуга, цей висновок переданий на розгляд країн-членів Євросоюзу, і зараз по цьому питанню проводяться консультації.

"Європейська Комісія прийшла до позитивного рішення за заявою України про ринковий статус економіки. Зараз йде процес консультацій з Радою міністрів. Незважаючи на те, що формальний процес ухвалення такого рішення досить тривалий, Комісія сподівається, що принципове позитивне рішення буде прийнято до саміту ЄС-Україна", - заявив Боуг.

Він також відзначив, що саміт Україна-ЄС стане важливою подією в розвитку відносин між Україною і ЄС. Саміт дозволить двом сторонам відзначити значний прогрес, досягнутий у здійсненні Плану дій Україна-ЄС, а також дозволить визначити кроки просування вперед, оскільки залишається ще багато роботи.

Посол також відзначив, що серед позитивних досягнень можна відзначити відкриття переговорів по спрощенню візового режиму, початок якого заплановано до початку саміту.

На саміті також буде відзначено значний прогрес у сфері енергетичного співробітництва, що є важливим для обох сторін. Також заплановане підписання угоди по програмі "Галилео" і в сфері цивільної авіації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування