Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко виставить на продаж корито за мільйон гривень

Середа, 16 листопада 2005, 21:25

Харківська влада має намір за допомогою благодійних аукціонів зібрати гроші на реконструкцію філармонії та інших унікальних пам'ятників культури в регіоні.

У зв'язку з цим у регіоні буде реалізована "велика програма аукціонів "Ренесанс", - сказав Аваков на прес-конференції в середу.

Перший такий аукціон відбудеться в суботу, 19 листопада, у приміщенні обласної філармонії. Зібрані в ході цього аукціону гроші підуть на реконструкцію будинку філармонії.

Глава обладміністрації також повідомив, що на перший аукціон буде виставлено низку унікальних лотів. Головним раритетом торгів стане лот від президента Віктора Ющенка - ночви (купіль), датовані кінцем 18-го - початком 19 століття. Стартова ціна цього лоту складе 999 тис. гривень.

Крім того, Аваков продемонстрував журналістам одне з барил меду, зібраного на особистій пасіці Ющенка. Усього на торги буде виставлено, імовірно, три таких барила, а ще одне організатори, можливо, залишать для іншого аукціону.

Племінник президента, заступник голови обладміністрації Ярослав Ющенко виставить на аукціон план-схему Харкова 1875 року. Аваков виставить серію книг з авторськими автографами із серії "Зоряний міст" (ці раритетні видання фантастики випускаються по три томи на рік у шкіряній оправі тиражем не більш 300 екземплярів).

На аукціоні буде представлено ряд картин з особистої колекції народного депутата Олександра Фельдмана, речі від мера Харкова Володимира Шумілкина, колекція футбольних реліквій з автографами від глави обласної федерації футболу Володимира Бабаєва, і багато інших, як сказав Аваков, "інтригуючих" лотів.

Повний каталог лотів, швидше за все, буде опрлюднено на офіційному сайті обладміністрації вже в четвер.

За словами Авакова, на перший аукціон запрошені багато великих підприємців, народні депутати, меценати. Серед запрошених також народні депутати Олександр Ярославський, Ернест Галієв, Анатолій Гіршфельд, Олександр Фельдман, Петро Ющенко, Володимир Філенко, підприємці Олександр Кагановський, Павло Фукс, Юрій Сафронов, Олександр Давтян, Алла Коваленко.

Також взяти участь у торгах, за його словами, забажали багато банкірів і компанії, зокрема "Київстар" і "Приватбанк".

Аваков розраховує, що за допомогою аукціону вдасться зібрати, як мінімум, кілька мільйонів гривень, що дозволить вже в січні почати реконструкцію філармонії і забезпечити фінансування робіт до середини майбутнього року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...