Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні розповіли про її "окремі" досягнення

Четвер, 17 листопада 2005, 09:14

За минулий рік Україна досягла певного поступу в проведенні окремих економічних реформ.

Таким є висновок документу Європейського банку реконструкції та розвитку, в якому оцінюється розвиток економіки в 2005 році в 27 країнах діяльності ЄБРР, повідомляє "Німецька хвиля".

У звіті ЄБРР мовиться, що серед країн СНД за минулий рік лише Україна, Молдова та держави Закавказзя мали позитивну динаміку на шляху економічних реформ.

Банк відзначив, що нова українська влада досягла помітного поступу за двома напрямками: в галузі торгівлі та валютного режиму, де було скасовано обмеження на експорт, а також пройдено низку етапів у створенні законодавчої бази для вступу до СОТ, а також у банківській галузі.

"Тут поліпшилися механізми регулювання, розширилося кредитування приватного сектора й збільшилася частка іноземного капіталу. Проте в інших ділянках просування реформ виявилося повільнішим", - зазначає банк.

ЄБРР наголошує: питання повернення до державної власності низки компаній, приватизацію яких український уряд визнав незаконною, досі лишаються без відповіді.

Банк пояснює сповільнення темпів економічного росту в Україні до 4% падінням попиту на українську сталь та нестабільністю ділового та політичного клімату протягом минулого року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування