Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Назарбаєв в Україні постоїть біля дошки в ПТУ

Четвер, 17 листопада 2005, 10:47

У Дніпродзержинську Дніпропетровської області на будівлі Вищого професійного училища відкрито пам'ятник-барельєф президенту Казахстану Нурсултану Назарбаєву.

Пам'ятник відкрито на честь приїзду Назарбаєва, який навчався в цьому училищі, повідомляє УНІАН.

Пам'ятник є виконаним у натуральну величину бюстом президента на тлі двох прапорів.

Сам Назарбаєв свій візит в Україну почне з Дніпродзержинська. Як відзначає газета Комерсант-Україна, Назарбаєв під час навчання в ПТУ № 22 уперше брав участь у виборах – там його обрали старостою.

Після Дніпродзержинська Назарбаєв попрямує до Київа, де проведе переговори з президентом Віктором Ющенком.

Як очікується, казахський лідер поставить на президентському рівні крапку в двосторонніх переговорах, що продовжувалися цілий рік, щодо постачань нафти і газу на Україну, відзначає видання.

Як повідомили в казахському посольстві, глави держав планують підписати "Дорожню карту" співробітництва України і Казахстану на 2006-2007 рік.

Однак, як випливає з первісного варіанта цієї угоди, жодних радикальних дій Астана на користь Києва починати не має наміру, а планує сконцентруватися на вивченні можливої участі в нафтогазовій галузі України.

Казахстан, зокрема, готовий "вивчити можливість участі в реалізації проекту будівництва нафтопроводу Броди-Плоцьк, а також участі казахстанських нафтових компаній у транспортуванні казахстанської нафти по маршруту Одеса-Броди".

Крім того, "Дорожня карта" припускає приєднання Казахстану до угоди, що передбачає інтеграцію нафтопроводів "Дружба" і "Адрія" між Білорусією, Угорщиною, Російською Федерацією, Словаччиною, Україною і Хорватією.

Найважливішим для Києва стане питання про "можливості постачань казахстанського газу в Україну і його транзит по території України, а також транзиту середньоазіатського газу по території Казахстану для потреб України".

Згідно з "Дорожньою картою", Назарбаєв і Ющенко мають намір обговорити можливість придбання казахськими авіакомпаніями літаків типу Ан-148, а також продовжити співробітництво в області сільськогосподарського машинобудування "шляхом створення спільного виробництва сільськогосподарської техніки".

Крім того, президенти обговорять можливість спільних проектів на космодромі "Байконур" і підготовку кадрів для космічної сфери Казахстану.

Також на пятницю запланована зустріч Назарбаєва зі спікером Верховної Ради Володимиром Литвином та виступ перед депутатами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування