Для Порошенка Зінченко має повіситись, а Тимошенко - красуня

Четвер, 17 листопада 2005, 13:04

Екс-секретар РНБО Петро Порошенко називає екс-віце-прем'єра Олександра Зінченка "професійним зрадником".

Про це він заявив в інтерв'ю "Газете по-киевски", опублікованому в четвер.

"Я глибоко переконаний: Зінченко – Іуда. Причому, на відміну від біблійного Іуди, який зрадив за 30 срібників, а потім пішов і повісився – від цих такого не дочекаєшся. Вони будуть у нас при будь-якій владі то за есдеків, то за президента, то за Юлю – професійні зрадники!" – заявив Порошенко.

У той же час, він відзначив, що все ще залишається на позиції об'єднання. "Я готовий тиснути руку і вважаю своїми товаришами незалежно від того, як вони до мене ставляться, і Стецьківа, і Шкіля, і Філенка, і Бондаренка", - сказав він.

На питання про паралелі, якщо Зінченка він назвав Іудою, то ким для нього є Тимошенко, Порошенко відповів:

"Не дочекаєтеся! Блискучий харизматичний політик, красива жінка, талановита людина. Зрозумійте, у мене немає конфлікту з Тимошенко".

Він також додав, що не грає з Тимошенко "в ігри: ні в пасивні, ні в активні".

За його словами, Тимошенко зробила "величезний внесок у революцію". "На жаль, під час її прем'єрства, у результаті економічних експериментів, на мій погляд, ми багато втратили. Треба відверто визнати, що були в нас прорахунки по реприватизації, по відсутності реформи податкової політики..." – сказав він.

Серед своїх прорахунків Порошенко відзначив, що йому не вдалося "перетворити РНБО в ключовий орган вищого політичного управління країни, де у вільній би манері обговорювалися стратегічні рішення між президентом, прем'єром, спікером, главою Верховного суду".

"Я не виносив сміття з хати, коли прем'єр активно протидіяла моїм спробам налагодити роботу з Кабміном. І я шкодую зараз, що змовчав, - можливо, потрібно було виносити цей конфлікт назовні. Це була моя помилка", - додав Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування