Луценко узявся за нафту?

Четвер, 17 листопада 2005, 13:32

Кримінальну справу порушено проти посадових осіб відкритого акціонерного товариства "Укрнафта".

Справу порушено за ознаками зловживання владою або службовим становищем, повідомляє прес-служба МВС.

За словами прес-служби, посадові особи "Укрнафти" "незаконно уклали з приватним підприємством договір купівлі-продажу цінних паперів та безкоштовно передали останнім чотири векселі".

Цим вони "завдали збитків зазначеному ВАТ на загальну суму понад 5,4 млн. гривень", додає прес-служба.

Як повідомляють "Українські новини", покарання за скоєння даного злочину передбачає позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

У той же час прес-служба "Укрнафти" заявляє, що "жоден з представників її діючого менеджменту не є фігурантом зазначеної справи".

"Більше того, кримінальна справа порушена МВС за фактами, виявленими Контрольно-ревізійним управлінням компанії, що мали місце до 2003 року", - додає прес-служба.

Зі свого боку прес-служба МВС додає, що "для розслідування злочинів створено спеціальну групу з числа досвідчених слідчих та оперативних працівників".

За її словами, "слідчими виявлено, що серед суб’єктів підприємницької діяльності, втягнутих у цю оборудку, є також чимало фіктивних".

"Власники цих підприємств - випадкові особи, які, за їх словами, не пам’ятають кому і навіщо давали свої паспорти та ідентифікаційні коди. Документи цих осіб були використані для реєстрації "фірм-метеликів", що фігурують у згаданій кримінальній справі", - заявляє прес-служба.

У той же час прес-служба МВС зауважує, що "нинішнє керівництво "Укрнафти" сприяє проведенню розслідування і надало до контрольно-ревізійного управління та МВС України усі необхідні документи".

Як повідомлялося раніше, 50%+1 акція "Укрнафти" належать "Нафтогазу України", близько 42% акцій належать компаніям, афільованим з Приватбанком. Керівництво "Укрнафтою" здійснює менеджмент "Привату".

У 2004 році чистий прибуток "Укрнафти" склав 1 347, 2 млн. гривень.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News